Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Şubat '08

 
Kategori
İnançlar
 

Fizik kuralları ve vahdaniyet

Tüm fizik ve kimya kuralları Allah-u Teala'nın birliğini doğruluyor. Tek bir kuralı, örneğin hidrojenlerin su molekülünü oluşturmak için oksijene bağlanma şeklini ele alalım. Bu yasa, var olan tüm su moleküllerinde geçerli. Bu kadar büyük bir mucizeye kural deyip kesip atamayız. Elbetteki bu tekliğin ispatıdır. Yani Allah-u Tealanın Vahid sıfatının.

O'nun dünyevi ve uhrevi tüm kuralları geçmişte geçerli olduğu gibi, gelecekte de geçerlidir. Bu yüzden Kuranı Kerim eskimiyor. Ben ne zaman bu kudsi kitaba göre hareket etsem şükrüm hep arttı. Ne zaman yoldan çıksam, dengem bozuldu. Ve bu bozuluşlar da, şükürler gibi imanımı pekiştirdi. Çünkü bu kitapta yazanlar asla değişmiyor.

Sabretmenin önemi, kimseyle tartışmamak, yalan söylememek, az konuşmak, az yemek, her şeyi tadında bırakmak, anne-babanın sözünü dinlemek (Allahu Tealanın emirleriyle çelişmediği sürece), tatlı dilli olmak, selam vermek, teşekkür etmek...ve bunlar gibi binlerce güzel ahlaklı insana ait tutum ve davranışlar.

Kuranı hadislerle zenginleştirin. Şimdiye kadar bir hadis kitabı edinmediyseniz bu hafta bir tane edinin. Kitabıın hakkını verirseniz, kişisel gelişim kitaplarını çok daha farklı bir gözle okuyacaksınız. Ancak hadislerle örtüşen noktalarının uzun vadede fayda sağlayabileceğini kendi gözlerinilze göreceksiniz.

İslam, aklını kullan der. Düşünmeden, çocukken öğrendiklerimizle yetinerek İslamı yorumlamayalım. İslam çok büyük bir kütüphane. Bu büyük kütüphane ilahi sıfatlarının başlı başına şahidi. Hakkıyla iman edenin başı yere gelmiyor.

Düşüncesi ahiret olanın, bu dünyasını Allah-u Teala derleyip toparlıyor.

Allah'ın rahmeti bereketi üzerinize olsun.




 
Toplam blog
: 20
: 420
Kayıt tarihi
: 15.09.07
 
 

8 yıldır insanın da içinde bulunmuş olduğu sistem hakkında kitaplar okuyor ve konu üzerinde düşünüyo..