Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Ağustos '12

 
Kategori
Güncel
 

Foça dün sabah terör saldırısıyla uyandı

Foça dün sabah terör saldırısıyla uyandı
 

Olay yeri


Bana göre, dünyanın en sakin, en güvenilir ve en sessiz beldesinde dün sabah bombalar patladı. Bir can gitti, 11 can da yaralandı. Sabah işlerine gitmek üzere servisle yol alırken, hiç kimsenin aklına bile gelmeyecek şekilde pusuya düşürüldüler. İki adet bomba ardı ardına patlatıldı, yaralıları araçtan aşağıya indirmeye çalışırlarken bir de üzerlerine ateş edildi. Bu öyle bir kin ki, Ramazan falan dinlemedi. Yürekleri, aileleri yaktı geçti.

Sabahın 08.00’inde  ateş düştüğü yeri yaktı ama o kadarla kalmadı. Her bir Foça’lı da aynı şekilde yandı. Hemen ertesinde ambulans sirenleri, helikopter sesleri , gözyaşlarına karıştı. Tüm kasaba sessizliğe gömüldü. Öfke, korku, hüzün birbirine karıştı. Sonrasında protestolar, yürüyüşler, terörü lanetlemeler yaşandı.

 

Gavur İzmir İnsanlık Sınavını Geçti

Saldırının hemen ardından Ege Üniversitesi’nden kan anonsu yapıldı.  Tüm İzmir, kan verme yarışına girdi. Hem Üniversite’de hem de Foça’da ne tatil, ne iş dinleyen yaklaşık 6000 kişi kuyruklar oluşturdu. Ege Üniversitesi'ne kan vermek için gitmek isteyen vatandaşlara taksiler ve belediye otobüsleri ücret almadan hizmet verdi. Yine aynı nedenle bazı iş yerleri, Üniversite'ye gitmek isteyen çalışanlarına  servis çıkarttı. 

Kan vermeye gelen kişilerden biri de Kemal Onur Erbaydı. Hatay’ın İskenduren İlçesi’nde PKK’lı teröristler tarafından düzenlenen saldırıda kardeşi Kerem Oğuz Erbay’ı şehit verdiklerini ve bugün de şehidin doğum günü olduğunu belirten Erbay, gerekirse kanlarının son damlasına kadar verebileceklerini sözlerine ekledi.

Her bir şehit, yaralanma, saldırıda yüreğimiz kan ağlıyor ve içimiz yanıyordu. Bu sefer ateş, çok yakınımıza düştü. Yangın, nefesimizi kesti.

Çimen Erengezgin  

 
Toplam blog
: 164
: 608
Kayıt tarihi
: 08.09.11
 
 

Yazar ve Yoga Eğitmeni ..