Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Ağustos '12

 
Kategori
Tenis
 

Teniste 2012 Olimpiyat altın madalyası Andy Murry'nin

Teniste 2012 Olimpiyat altın madalyası Andy Murry'nin
 

Şampiyon Murry


Büyük Britanya, 1988 Seul Olimpiyatlarından beri ilk kez , Andy Murry ile teniste şampiyonluğu tattı. Final maçı, Roger Federer ve Andy Murry arasında gerçekleşti.  Yaklaşık bir ay önce oynanan Wimbledon’ın tam bir rövanşı olan maçı, Murry 6-2,6-1 ve 6-4’lük setlerle 3-0 kazandı.

Federer, kariyerinin teklerde ilk altın madalyası için sahaya çıktı ve maça iyi başladı. Ancak ilk setin üçüncü oyunundan itibaren dümeni Murry’e kaptırdı. Pekin’de diğer bir İsviçre’li Wawrinka Stanislas ile çiftlerde altın madalya kazanan Federer, bu sefer teklerde altın madalyayı kaçırarak, gümüş madalya ile yetinmek zorunda kaldı. Bana kalırsa, kariyerinin en kötü maçını oynayan Roger Federer, ya çok stresliydi ya da Del Potro ile oynadığı 4 saat 26 dakikalık olimpiyat tarihinin en uzun maçından sonra fazlasıyla yorgundu. Daha önce Agassi ve Nadal’ın elde ettiği gibi dört Grand Slam ve bir Olimpiyat kazanan tenisçilerin elde ettiği altın slam hedefine ulaşamadı. Böylece altın madalya, sahada neredeyse yokmuş gibi oynayan Federer’i yenen Andy Murry’nin oldu.  Bronz madalya da Djokovic’i 7-5, 6-4’lük skorlarla geçen Del Potro’ya gitti.

Kadınlarda da Selena Wlliams Sharapova’yı 6-0 ve 6-1’lik setlerle yenerek altın madalyayı kazandı. Tıpkı Federer gibi Sharapova da sahada sanki yoktu. Böylece Sharapova, gümüş madalya ile yetinmek zorunda kaldı.  Bronz madalya ise, Rus tenisçi Krilenko’yu 6-3 ve 6-4’lük setlerle geçen Azerenka’nın oldu.  Selena Williams da daha önce dört Grand Slam kazandığı için bu altın madalya ile altın slam yapmış oldu.

Çimen Erengezgin 

 
Toplam blog
: 164
: 608
Kayıt tarihi
: 08.09.11
 
 

Yazar ve Yoga Eğitmeni ..