Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Kasım '10

 
Kategori
Teknoloji
 

Fotoğraf Canavarı!

Fotoğraf Canavarı!
 

Fotoğraf Makinesi


Merhaba,

Fotoğraf bir tutku işi. Ancak bu tutku, güçlü fotoğraf makineleri ile daha ciddi boyutlara taşınıyor. Binlerce dolara satılan lensleri düşünürsek durumun ne kadar ciddi olduğunu anlayabiliriz. Gelelim bu piyasanın güçlü oyuncularından Sony'nin son fotoğraf canavarına...

Sony, fotoğrafçılıkta bir ilk olan Tam Geçirgen Hareketsiz Ayna Teknolojisi'ne (Translucent Mirror Technology) sahip yeni seri a55 ve a33 fotoğraf makineleri ile sektördeki konumunu giderek daha da güçlendiriyor. Saniyede 10 kareye kadar sürekli çekim ve hareketli nesnelerde bile ultra hızlı otomatik odaklama özellikleri sunarak fotoğrafçılıkta farklı bir akım yaratan yeni Alpha'lar, yüksek Kaliteli Carl Zeiss ve G lensleri başta olmak üzere değiştirilebilir lensler ile yaratıcılığı teşvik ediyor. Geniş ürün gamı, zengin lens ve aksesuar seçenekleri sunan Alpha serisi, Full HD video ve 3D panoramik çekim olanağına da sahip.

Sony'nin değiştirilebilir lensli fotoğraf makinesi ailesi Alpha kompakt boyutlarda yepyeni bir teknoloji sunan yeni a55 ve a33 modelleri ile büyüyor. Şimdiye kadar ilk kez Sony'nin Tam Geçirgen Hareketsiz Ayna Teknolojisi'ni (Translucent Mirror Technology) kullanan dijital fotoğraf makineleri, yeni çekim olanakları sağlayan yenilikçi bir optik sistemle geliyor.

Klasik DSLR fotoğraf makinelerinden farklı olarak Tam Geçirgen Hareketsiz Ayna Teknolojisi'nde, ana görüntü sensörü ve otomatik odaklama sensörüne ışığı sürekli ileten tam geçirgen bir ayna kullanıyor.

Serinin bu iki yeni modelinde çekilen fotoğraf ve videolar hem yüksek çözünürlüklü açısı ayarlanabilen 3 inç'lik canlı ön izleme LCD ekranında hem de hassas Tru-Finder'da, elektronik vizörde görüntülenebiliyor. Tam Geçirgen Hareketsiz Ayna Teknolojisi, makinenin boyutlarını ve karmaşıklığını azaltan basitleştirilmiş tasarımı ile DSLR modellerinin diğer klasik sınırlamalarının da üstesinden geliyor. Bu nedenle de ?55 ve ?33, fazla ağırlık taşımadan anlık aile hatıraları ve seyahat manzaraları çekmek isteyen fotoğrafseverler için önemli bir seçenek haline geliyor.

Ne diyelim... Sanırım fotoğraf tutkunlarının uykuları şimdiden kaçmaya başlamıştır.

Sevgiler

 
Toplam blog
: 142
: 1570
Kayıt tarihi
: 17.03.09
 
 

İnternet ve bilişim teknolojileri konularına ilgi duyan, yenilikleri takip eden ve bu yenilikleri pa..