Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Haziran '22

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

Fotoğrafın dünyası

                                                                                  Fotoğrafın dünyası
DEĞERLİ OKURLAR: Fotoğraf makinemizle fotoğrafımıza konu olan objelerin kadraj içinde güzel görünmesi ve istediğimiz anlamı kazanması bizim amacımızdır. 
 
ÇEKİMİNİ YAPTIĞIMIZ FOTOĞRAFLARIN insanlar üzerinde de beklediğimiz etkiyi yapmasını bekler ve göze hitap güzel hitap etmesi için fotoğraf makinemiz veya cep telefonlarımızla çektiğimiz objelerin fotoğraflarını seçme, düzenleme ve yerleştirme işini özenle yaparız.
 
FOTOĞRAFTA denge, ritim, uyum, derinlik unsurları fotoğrafın bütününü meydana getirir. Bu yüzden iyi fotoğraflar çekmek ve çektiğimiz fotoğrafların tasnifi için elde ettiğimiz fotoğraf karelerini belirli bir düzende sıralamamız ile birbirlerine orantılayarak düzenlenmemiz gerekir. 
 
TEK TEK FOTOĞRAFLARI İNCELEDİĞİMİZDE İSE, bir fotoğraf kadrajı içindeki öğelerden gereksiz olanlarını ayırmamız, o öğelerin fotoğraftan çıkartıldığında anlam kaybı oluşturup, oluşturmadığına bakmalıyız. Nitekim dışarıda kalan bir öğe fotoğrafta bir anlam kaybı yaratmıyorsa gereksiz olarak görülebilir. Ya da tersine anlam kaybı yaratabilir. Her iki durumda da fotoğrafın içinde yer alan her ayrı öğenin bir anlamı ve açıklaması olmalıdır. Bu bilgiyi bilerek, bir fotoğrafta işe yarayan öğe olup, olmadığını rahatça kestirebiliriz.
 
GÜNÜMÜZDE fotoğraf makinesi modellerinin çeşitlenmesi, gelişimi ve yaygınlaşması ile birlikte merakı olan herkes bir fotoğraf makinesi edinerek, fotoğraf çekebilir. Fotoğraf çekimi bakımdan ayırıcı olan bilgi ise, başarılı bir fotoğrafı en iyi olan fotoğraf makinesi değil fotoğrafı çeken fotoğrafçı çeker 
 
İYİ FOTOĞRAFÇILARI sıradan fotoğraf çekenlerden ayıran en iyi fotoğrafı çekebilmektedir. 
 
FOTOĞRAFTA ÖNEMLİ KONULAR, fotoğrafçının çekeceği objeye nasıl baktığı ve onu kadrajında nasıl yansıttığı ile ilgilidir. Fotoğrafın bütününde mükemmellik böyle orta çıkar.
 
İYİ FOTOĞRAF ÇEKİMİ fotoğrafçının bakışına göre olur. Fotoğrafçının bu önemli özelliği iyi fotoğraf çekiminde sonsuzluk etkisi yaratır. Ancak sonsuzluk etkisine rağmen genel fotoğraf çekme kuralları olduğunu da unutmamız gereklidir. Fotoğrafçı fotoğraf çekimlerini yaparken, bu genel kurallara uygun hareket etmelidir. Genel fotoğraf çekme kuralları, çekeceğimiz konuyu, objeyi daha iyi çekmemize olanak sağlamalı ve yaratıcılığımıza engel değil, yol gösterici olmalıdır.
 
 
Toplam blog
: 643
: 67
Kayıt tarihi
: 20.02.17
 
 

Eğitim Durumu Halkla İlişkiler Yüksek Lisansı İsletme Fakültesi Sosyoloji Bölümü Gazeteci ..