Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Haziran '13

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Fransa’nın Güneyindeki Muhteşem Bölge: Provence

Fransa’nın Güneyindeki Muhteşem Bölge: Provence
 

Fransa'nın güneydoğusunda yer alan ve Akdeniz'e kıyısı olan Provence Bölgesi ünlü Fransız Riveryası'nı da kapsıyor. Provence Bölgesi Cannes, Nice, St. Tropez gibi popüler şehirleri kadar Aix-En-Provence gibi sakinliği, üzüm bağları, lavanta bahçeleriyle bilinen yerleşim yerleriyle de oldukça meşhur. Russel Crowe’un naif filmi A Good Year’ı izleyip, Aix-en-Provence’a aşık olmayan ve orada yaşamanın hayalini kurmayan yoktur. Şarabın, doğanın ve dinginliğin en güzel resmi olan Provence baştan aşağı tarihle dolu, açık bir kültür müzesi gibi. Provence’ın doğası, tarihi ve kültürel zenginliği insanı hemen etkisi altına alıyor. Fransa’nın bu bölgesinde, Paris'in burnu havada Fransızlarına hiç benzemeyen sıcacık Akdenizlilerle karşılaştıktan sonra burayı daha çok seveceğinize eminiz.

Provence’a nasıl gidilir?

THY ve Pegasus ile (ve sadece yaz aylarında Air France ile) haftanın 4 günü İstanbul’dan Marsilya’ya aktarmasız uçabilirsiniz. Aix en Provence’a ulaşmanın ve burada rahatça dolaşmanın en kolay yolu havaalanından araba kiralamak. Ancak arabada navigasyon cihazı bulunmasına çok dikkat edin. Yoksa yol bulmakla uğraşmak size zaman kaybettirip neşenizi kaçırabilir. 

Peki nerelere gidilir bu Provence’da, neler yapılır?

Doğal güzelliğiyle bilinen Gorges de Régalon’u ziyaret edebilir, Provence ve Luberon arasında yer alan, zengin tarihiyle bilinen La Roque d'Anthéron Kasabası’nda Provence'ın en güzel manastırlarından biri olan Silvacane Manastırı'nı gezebilir, Chateau de Floran'a gidip, yemyeşil bahçesini görebilirsiniz. Surlarla çevrili olan bir ortaçağ kenti olan Avignon'a gidebilir, buradaki tarihi yerleri gezebilirsiniz. Mallemort’a yaklaşık bir saat uzaklıkta olan Luberon bölgesindeki lavanta tarlalarını muhakkak görmelisiniz. Unutmadan, lavantaların Temmuz - Ağustos aylarında çiçek açtığını söyleyelim. Şehir hayatını özlerseniz, Aix-En-Provence’a gidebilir, Cours Mirebeau ve etrafındaki şirin sokakları gezebilirsiniz. Ayrıca araba kiralayarak Provence’ı keşfe çıkmanızı öneririz. Lavanta tarlaları ve üzüm bağlarının arasından giderken, taze otların mis gibi kokusunu içinize çekmek için arabanızın camlarını açmayı da unutmayın. 

Provence'da lezzet ve alışveriş turu hakkında ilginizi çekebileceğini düşündüğüm bir diğer yazım için tıklayın!

 
Toplam blog
: 67
: 2743
Kayıt tarihi
: 15.04.13
 
 

Jabiroo ismi bir tür Güney Amerika leyleğinden esinlenerek bulunmuştur. Jabiroo özel seyahat haya..