Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Mayıs '12

 
Kategori
Spor
 

Futbol enerjisiyle kullanılıyoruz...

Futbol enerjisiyle kullanılıyoruz...
 

On birer oyuncudan oluşan, iki takım iki kale ve bir futbol topuyla oynanan Futbol oyunu, hemen hemen tüm ülkelerde çok sevilir ve izlenir.

Ayakla oynanan top oyunları Hun Devleti'ne kadar uzanır. Günümüz modern futbolun temeli ise Romalı askerler arasında oynanan oyunla başlamış ve Avrupa'da 19. yüzyılda İngiltere'de temeli atılmıştır.

Futbolcular para için rahatlıkla takım değştirirken, taraftarın takıma ölesiye bağlılığına bir anlam veremyorum.

Fenerbahçe-Galatasaray derbi maçı öncesi yaşananları izledik. Aman Allahım sanki futbol karşılaşması öncesi değil savaş alanı.

Futbol olmamış olsa, bu enerjinin nereye akacağı tahmin bile edilemez.

Futbol, otuz yıl öncesine kadar "Dostluk karşılaşması" diye adlandırılırken, günümüzde malesef Kapitalizm'in acımasız yüzünü örtmeye çalışmak için kullanılan bir oyun haline getirilmiştir. Keşke futbol enerjisi kadar siyaset enerjisi ile yoğun bir ülkeye sahip olmuş olsak isterdim doğrusu.

İki futbolcu sayamayacak kadar ilgisizim futbola. Kaderini ve keyfini futbola bağlamayanlardanım. Derbi günlerinde gürültülü yalnızlığın keyfini ve ayrıcalığı yaşayanlardanım.

Galatasaray şampiyon. Üç gün sonra unutulacak. Dünya'daki futbol sektorüne bakınız, ne rakamlar dönüyor taraftarın heyecanı ve enerjisiyle.

Bir düşünün...

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..