Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Temmuz '07

 
Kategori
Futbol
 

Futbol Federasyonuna soru; Rezerv Lig ne oldu?

Futbol Federasyonuna soru; Rezerv Lig ne oldu?
 

Yabancı sayısının açıklanmadığı şu günlerde, bazı federasyon yetkilileri eski Teknik Drektörlerden Metin Türel ve Gündüz Tekin Onay yabancı sayısının artmasına karşı olduklarını, yetenekli gençlerin yoksa yetiştirilemeyeceğini Türk futboluna zarar vereceğini ve tüm takımlarında alt yapılarının futbolcu yetiştirme açısından yeterli olduğunu söylediler.

Alt yapıdan futbolcu yetiştirmek, hele yıldız futbolcu yetiştirmek çok kolay bir şey değil, sabırlı, titiz çalışmalar ve süre isteyen bir olaydır. Tabiki takımlar kendi kaynaklarında futbolcu yetiştirmeleri hem kendi maddi açıdan hemde Türk futbolu açısından çk önemli, ama gözden kaçan bir durumda bir futbolcunun yetişmesi için PAF takımından sonra eğer oynamasa bu genç yetenekler geriye gitmekte gerekli olan patlamayı yapamamaktadır. Özellklede şampiyonluğa oynayan takımlarda yer bulmaları çok zordur.Bunu son zamanlarda tek Galatasaray yapmış ve minik takımdan Paf takımına kadar aynı eski Milli furbolcu Con Ahmet tarafından yetiştirilerek en üst sevyeye gelmiştir.(daha sonra Fatih Terim döneminde görevinden el çektirmişlerdir) İşte o zamnlardan Arda, Cafercan, Özgürcan, Mülayim, Erkan, Uğur Uçar, gibi futbolcular yetişti ama hepsi birden takımda yer alamayacaklarına göre kimi yedek kaldı, kimi kiralık gitti, oynadı, oynamadı.

Türkiye!de alt yapıyı ilk gerçek anlamda Beşiktaş futbol takımı Hamdi Serpil Tüzün ve Adnan Dinçer zamanında yapılmış olup, ilk deplasmanlı gençler liği şimdiki PAF liğinin şampiyonluğunu kazanmış ve uzun yıllar başarıdan başarıya koşmuş olup, Ziya, Fikret, Sinan Rıza, Metin, Feyyaz, Kenan, gibi yıldız futbolcuları Türk futboluna kazandırmıştır.

İşte burada ortaya çıkan bu gençlerin Paf takımından sonra oynayacakları bir liğ, buda geçen sezon gündeme gelen ama bir türlü hayata geçirilemeyen Rezerv lig. Bu lig de yedek oyuncularında zaman zaman oynayarak hazır hale gelmeleri açısından da önemli, futbolcunun formda kalması ve maç eksğini giderme açısından bir çok yararı var.

İşte Futbol Federasyonu bu ligi hayata geçirerek Türk futbolunun gelecek yıldızlarının yetişmesinde büyük bir adım atabilir. Maliyetleri sponsorlar ve kulüplerle federasyonun ortak bir paydada buluşarak kulüplerin rezv lig maliyetlerini aza indirerek katkıda bulunmalıdırlar.

Yoksa alt yapı, futbolcu yetiştirmek fetvaları ile futbolcu yetiştirilmemektedir.Bu zahmetli bir iştir, hem yetenekli gençleri bulmak ve hem bunların hayat görüşlerini eğitmek gerek.

Özellikle Avrupa da yetişen bir çok Türk futbolcusu başarılı bir şekilde futbol yaşamlarını sürdürmektedirler.

Çünkü Türk gençleri olanak verilirse çok yeteneklidir.

 
Toplam blog
: 319
: 6405
Kayıt tarihi
: 14.06.06
 
 

25.08.1963 İstanbul doğumluyum. A.Ö.F İşletme mezunuyum. 8 sene profesyonel kalecilik yaptım. (Ey..