Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Temmuz '07

 
Kategori
Futbol
 

Yabancı kontenjanı açıklanmadıkça Fenerbahçe mi yoksa Türk futbolu mu zarar görmektedir?

Yabancı kontenjanı açıklanmadıkça Fenerbahçe mi yoksa Türk futbolu mu zarar görmektedir?
 

Futbol Federasyonu önümüzdeki futbol sezonunda takımlarımızın oynatması gereken yabancı futbolcu oynatma kontenjanını hala açıklayamadı. Bu durum da yabancı transferlerinde Avrupa kupalarında onayacak takımlarımız ve diğer lig takımları futbol sezonunu bir bir açerken elleri kolları bağlı beklemektedirler.

Özellikle Fenerbahçe açıklanmasını istediği kontejan yüzünden trasfer yapamamaktadır. Çünkü avrupada başarıyı hedef alacak bir takım kurmak isteyen Fenerbahçe başkanı Aziz Yıldırım” Celsha takımında 19 yabancı futbolcunun olduğu bir ortamda Avrupa takımları ile nasıl rekabet edilecek” açıklaması ile Avrupa takımları ile haksız rekabet ortamında mücadele etmiş olmaktadır. Sadece Fenerbahçe değil. Galatasaray, Ankaragücü ve diğer liğ takımlarıda oynatacakları yabancı kontejanının artırılması hatta kalkmasını istemektedir. Bu kontejanın 6 yabancı ile sınırlanmasını isteyen Beşiktaş ise Avrupa kupalarında nasıl rekabet edeceği merak konusu oluşturmakta, amacı sadece şampiyonlar liğine katılmak sadece ön elemeleri geçip şampiyonlar liğine katılmak, onlara yetecekmi?

Avrupada AB üyesi olan ülkelerden transfer yapıldığında yabancı kontenjanından sayılmaması, AB takımları açısından büyük avntaj sağlamakta, AB üyesi olmayan Türkiye içinse büyük dezavantaj sağlamaktadır. Futbol federasyonu kararın açıklanmamasının bir sebebide FİFA nın yabancı sayısını federasyonlara 6 yerli oynatma tavsiyesinde bulunacağı yönünde, ama AB üyeleri için sorun yok AB üyesi futbolcu yabancı sayılmadığı için onlar açısında sorun yok, sorun bizde biz AB üyüesi değiliz, resmen takımlarımızın ellerini kollarını bağlamaktadır.Federasyonu burada büyük bir sınav beklemektedir.

Yabancı kontejanı diğer takımlarımız açısındanda önemli, çünkü yerli futbolcu fiyatlarının tavan yaptığı bir ortamda aynı kalitede dışardan 2, veya 3 futbolcu alınabilmektedir. Hatta bunları daha sonra birkaç misli fiyatla satarakta kar sağlamaktadırlar, bunun en önemli örneği İlhan Cavcav , genç ve yetenekli futbolcuları bulup Gençlerbirliği takımında oynatıp daha sonra iyi fiyatlara satmaktadır. Adeta ona “Yetenek Avcısı” diye biliriz. Bu nedenle de Gençlerbirliği’nin kasasında para olan borcu olmayan takımlarımızın başında gelmektedir.

Yine bu sene Fenerbahçe Roberto Carlos, Galatasaray Lincol transferleri ile çok kaliteli futbolcuları transfer ederek takımlarını güçlendirmişlerdir. Ama yine kaliteli transfer yapıp Avrupa da iddalı duruma gelmek istemektedirler, ama Federasyon yabancı sayısını açıklamayarak Fenerbahçe’ve Galatasaray'amı yoksa Türk futboluna darbe vurmaktadır, bunun sorgulanması gerekmektedir.

 
Toplam blog
: 319
: 6405
Kayıt tarihi
: 14.06.06
 
 

25.08.1963 İstanbul doğumluyum. A.Ö.F İşletme mezunuyum. 8 sene profesyonel kalecilik yaptım. (Ey..