Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Haziran '08

 
Kategori
Futbol
 

Futbol her sonuca açık bir oyundur!

Futbol her sonuca açık bir oyundur!
 

Türk insanının güzel yüzü


Sevgili okuyucularım gerçekten de dün gece inanılmaz bir gece yaşadık. Olmaz demeyin öyle bir geceydi ki rezil olmaya ramak kalmıştık. Fatih hoca ipe dizilmeye az kalmıştı. Bizim için de Avrupa Şampiyonası bitmişti derken ne oldu da bütün dezavantajlar lehimize döndü. Maçın bitmesine 15 dakika varken ve biz o ilk golü atmadan önce 2-0 geride iken maçı 3-2 kazanıveriyorsunuz.

Futbol da böyle şeyler var mı? Demek ki varmış. Hatta Çeklerin başına gelenler de bizim başımıza pekala gelebilirdi. Gelemez miydi? 2-0 biz önde olabilirdik son 15 dakikaya girilirken maçı da 3-2 yenilebilirdik de.

Bu bir oyun ve bütün dünya bu futbolu seviyorsa bunun için seviyor. Öyle değil mi? Demek ki futbol her sonuca açık ibrenin her an değişime uğrayabileceği, oyun bitmeden maç bu şekil de biter artık diyemeyecek kadar sonucun her an değiştiği bir oyun. Aynı zaman da bir hatalar oyunu da. Oynadığın yer itibarıyla dünyanın en iyisi olsanız bile siz bir insansınız ve hata yapabilirsiniz. Dün de dünyanın belki en iyi kalecilerden olan ve hiç hata yapmaz denilen Çek kalecisi Petr Cech bile hata yapabiliyor. Üzerine gelen topu elleriyle yakalayacağına adeta bizim Nihat’ın ayaklarına gönderiveriyor. İşte benim anlatmak istediğim budur.

İşte bu bir oyun. Ne deseniz deyin kuvvetli ve güçlü kaliteli bir kadroya sahip olsanız da sizden güçsüz bir takıma yenilebiliyorsunuz. Ya da bunun tersi de olabiliyor. Siz güçsüz olsanız da karşınızda ki güçlü takımı yenebiliyorsunuz.

Ben Fatih Terim’i yeteri kadar tenkit edilmesinden yana değilim. Kendini ispatlamış bir teknik direktör. 4 yıl boyunca üst üste Galatasaray’ı şampiyon yapmadı mı? Yaptı. UEFA Kupasını Galatasaray’a aldırtmadı mı? Aldırttı. Avrupa’da takım çalıştırtmadı mı? Çalıştırdı. Daha ne bekliyorsunuz kendisinden.

Ah şunu söyleyebilirsiniz. “Devletin en üst kademede ki Cumhurbaşkanından da fazla maaş alıyor. Onun için ondan şampiyonluk bekliyoruz. Bütün tenkitlerimiz bunun için.”

Ben bu ülkenin tüm insanları geçim derdinde iken her şeylerini bırakmışlar Fatih Terim’den başarı bekliyorlar. Takım başarısız olduğunda yerden yere vuruyorlar. 30 milyon adam birden antrenör oluveriyorlar. Takım başarılı oldu mu da adamı milli kahraman ilan ediverirler. Dün gece ipe dizilirken kahraman oldu. Tersi de oluverirdi. Kahraman ilan edilirken bir bakmışsınız ipe dizivermişsiniz Fatih hocayı.

52 ülke elemeler derken finallere giden en iyi 16 ülke milli takımı. Finallerde ki grup maçlarından sonra en iyi sekize kalma sonra ilk dörde girme ve nihayetin de finale kalma ve finalde kazanıldı mı şampiyon olabilme.

Şimdi ilk sekiz deyiz. Demek ki 52 Avrupa ülkesinin içinde en iyi ilk sekizin içinde kendimize yer bulduk. Geçen Dünya Kupası sahibi İtalya ve finalisti Fransa’nın da çeyrek finallere kalamama tehlikesinin olduğu bu turnuva da İngiltere’nin de bu şampiyonaya gelemeyen ülkelerden birisi olmasından dolayı bizim de burada olmamız bir başarıdır derim.

Futbol.

Futbolun güzelliklerine bakalım bir de. Buraya gelmiş en iyi futbolcuları izleyelim burada. En iyi takımı alkışlayalım. Bununla birlikte en iyi oynayan en güzel golü atanı izleyelim. Böyle şampiyonlar da sene için de izleyediğimiz bazı gollerden daha güzel goller izliyoruz. Aynı zaman da burası bir futbolcunun dünyaya kendini pazarlaması için yaratılmış en güzel platformdur. Bu yurdumuz da oynayan futbolcular için de aynen geçerlidir.

O milli takımların başın da bulunan futbol adamları takımınlarını en üst düzeyde oynatırken de elbette hatalar da yapacaklardır. Onlar da yapıyorlar. Elbette biz de hata yapacağız ama burada en az hata yaptıran, daha şanslı olan daha fazla koşturan ve nihayetin de yediğinden bir fazlasını attıran daima kazanır. Bunu unutmayalım.

Futbol sonucu daha önceden belli olmayan bir oyundur. Yenilirsin vaya yenersin. Ne olursa olsun ondan zevk almak gerekir. Yenemiyorsan en doğrusu berebere kalmaktır fakat berabere de kalamıyorsan da rakibini alkışlamalıysın. Demek ki o senden daha iyi hazırlanmış daha iyi mücadele etmiş ve bundan dolayı kazanmaya hak etmiş ki şimdi o yüksek yerlere tırmanıyor.

İşte futbol böyle bir oyun. Bana kalısa Avrupa'nın en iyisini bulabilmek için futbolun en üst kademede ki oyuncuları izlemek kadar doğal bir şey olamaz. Bence birer futbolsever olarak TV karşısında bize sunulan bu fırsatı kaçırmamalıyız derim.

Ben burada mücadeleyi sonuna kadar devam ettiren bütün takımları alkışlıyor başaramayan takımlara da sonun da birileri gidecek o da sizler oldunuz, yapılacak bir şey yok demekten başka onlara da bu finallere renk kattıkları için teşekkür etmek isterim.

Bizler şimdilik çeyrek finallerdeyiz. Sonumuz ne olur. Futbol bu belli olmaz der sonuna kadar arkalarında olduklarını belirtmek isterim.

 
Toplam blog
: 540
: 3176
Kayıt tarihi
: 02.01.07
 
 

Hiç bir motorlu araca binmeyi sevemedim. Daha doğrusu sevdiremediler. Onun yerine iki tekerlekli ..