Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Eylül '11

 
Kategori
Futbol
 

Futbol programlarına farklı bakış

Futbol programlarına farklı bakış
 

Türkiye de insanları futboldan soğutan ,ilgiyi azaltan nedenlerden biri de reyting uğruna yapılan, izleyiciye bilgi vermek,taraftarı yönlendirmek ve farklı bakış açısı kazandırmaktan yoksun futbol programlarıdır.
Aynı anda 4-5 kişinin konuşarak gürültü kirliliğinden kanal değiştirten ya da 1-2 futboldan bihaber insanların oturup objektif olamayışını izlemekten bıkmış bir kitle var ekran başında.
***
Peki nasıl çözülür bu sorun?
Öncelike futbol programlarında eski futbolcuların ne işi olduğunu bir türlü anlamış değilim.
Futbolcuyken milyonlara sahip olurken futbol hayatı bittiğinde biraz teknik bilgisi varsa teknik direktör, teknik bilgisi yoksa fakat  çenesi kuvvetliyse futbol yorumcusu olma ya da yapma zihniyetini bir kenara bırakmalıyız.
Tartışmalı pozisyonların yorumlanması içinse MHK yetkililerinin belirlediği bilirkişiler bu tür programlara atanmalı. Evet yanlış okumadınız , atanmalı zira bu ülke de futbol için kan dökülüyorsa herşey ince düşünülüp iyi kurgulanması gerekir.
Futbol yorumcuları ise gazeteciler olmalı. Eğitimini almış, dinlemesini ve konuşmasını bilen, ağzından çıkanı kulağı duyan gazeteciler.
Çünkü bu tür programların kalitelerinin düşük olmasının en büyük nedeni dinlemesini ve konuşmasını bilmeyen insanlar tarafından izleyiciye sunulmasıdır.
Sağlıcakla Kalın
Hüseyin KAYA/İstanbul

 
Toplam blog
: 13
: 629
Kayıt tarihi
: 20.09.11
 
 

Spor Muhabiri ..