Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Ekim '11

 
Kategori
Futbol
 

Hiddink'i yenemedik!

Hiddink'i yenemedik!
 

Ne büyük bir hoca !

Yenileceğimizi maçtan önce bilmişte ona göre konuşmuştu bile !..

Teknik analiz, kadro yapısı, rakip, tribün, herşey bir kenara asıl sorun henüz Hiddink'in Türkiye'yi tanımamasıdır.

Biz bize gerçekleri, imkansızlığı anlatacak birini değil, imkansızı yaşatacak ya da yaşatmak için mücadele edecek birini istiyoruz.

Sahaya beraberliğe çıkan takımın kazanması mümkün değil, kaybetmesi olasıdır. Kazanmak için çıkan takım için beraberlik kötü sonuçtur.

Hele de kendi sahamızda kendi tribünlerimizin önünde oynuyorsak sahaya 7 tane savunma oyuncusuyla çıkıp tek forvet oynamamamız gerekir.

Bunların olmasının iki nedeni vardır:

1-Hiddink, Türkiye'yi tanımıyor. Hep kazanmak istediğimizi, Hırvatlara son dakikada nasıl gol attığımızı, dünya üçüncüsü olduğumuzu, Çek Cumhuriyetini iki dakika da nasıl devirdiğimizi vs. gibi imkansızlıkları başardığımızı bilmiyor.

2-Sözleşmesinde ki ''kovulduğu takdir de 8 milyon euro alır'' maddesinin etkisiyle hareket ediyor.

***

Bir başka olayda federasyonun çelişkisidir.

Yerli futbolcu yetişmeyecek, Milli takım futbolcusuz kalacak (!) endişesine düşüp yabancı sınırlamasında artılarla uğraşıp ,sahada ki yabancı sayısının muhasebesini yapan federasyon, hangi zihniyetle Hiddink, P. van Hooijdonk gibi sıradan isimleri Milli takımda barındırıyor?

Fatih Terim gibi dünyanın kabul ettiği bir ismin aldığı ücret konuşulurken yılda birkaç kez Türkiye'ye uğrayıp emeklilik hayatı yaşayarak ek iş tadında Milli takımı çalıştıran Hiddink'in gazete manşetlerinde hiç görünmedi kazandıkları ve kaybettirdikleri.

Biz ruhsuz bir ülke değiliz! En imkansız anda, işleri yoluna sokmak adına kapasitemizi aşarız gerekirse. Aşamasakta zorlarız. Biz ikinci sınıf, üçüncü sınıf ülkelerden değiliz. Yabancı teknik direktör getiriliyorsa kontrat imzalanmadan önce bunlar iyi aktarılmalı.

Sağlıcakla Kalın

Hüseyin KAYA / İSTANBUL

 
Toplam blog
: 13
: 629
Kayıt tarihi
: 20.09.11
 
 

Spor Muhabiri ..