Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Ekim '11

 
Kategori
Futbol
 

Panzer ezdi geçti! Türkiye 1-3 Almanya

Panzer ezdi geçti! Türkiye 1-3 Almanya
 

Burak ve Hamit...


 

EURO 2012 elemelerinde son maç olan Azerbaycan maçından bir önceki maç, en zor fakat muhakkak puan almamız gereken Almanya maçına Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'da çıktık. Almanların bizi adeta ezdiği maçta sahadan yediğimiz üç golle mağlup ayrıldık.

Bu maça dair yazılacak, söylenecek çok şey var aslında. Fakat ben örnek olması açısından yenilen gollerle başlamak istiyorum. İlk gole bakalım. Bizim adamlarımızın hepsi Almanya yarı sahasındayken, Neuer topu eline aldığı gibi çok akıllı bir hareketle orta saha çizgisinin yakınındaki arkadaşına topu attı, o da Gomez'e topu uzun bir pasla gönderdi. Gomez Servet'i bir güzel oynattı ve golünü attı. İbretlik bir gol. Adamlar üç pasla geldiler ve rahatça golü attılar. Mesela bizim böyle bir gol atmamız mümkün değil çünkü bu kadar akıllı, kafası çalışan futbolcumuz yok. Kalede Volkan eline top aldığında bütün arkadaşlarının ileri çıkmasını bekliyor, boşta kimseyi göremiyor nedense. Sonra zaten uzun topu isabetli atmayı bırakın, biz normal pas yapamıyoruz.

İkinci gole gelirsek, yine Neuer'le başladı atak. Kalesini terk edip topa öyle bir vurdu ki bizim ceza sahamızın yakınındaki Gomez'e topu ulaştırdı. O da ortaya bıraktı, arkadan gelen Müller vurdu ve golü attı. Açıkçası ben anlamlandıramıyorum. Müller gibi tehlikeli bir nasıl olur da kimsenin kontrolünde olmaz ve top neredeyse sol kanattan sağ kanada açılıyor, hiç kimse de araya girip müdahele edemiyor. Bu gerçekten enteresan bir şey, savunmamızın hatası, dikkatsizliği diyeceğim... Resmen dalga geçer gibi goller attılar.

Üçüncü gol zaten penaltıdan geldi. Schweinsteiger vurdu, Volkan'ı ters köşeye yatırdı.

Hiddink'in sayısız hatalarından önce, takımın oynadığı futbola bakalım. İleride aktif bir faaliyetimiz olmadı doğru düzgün. Mesela Burak'ı kaç kere topla buluşturabildik? Hamit'i ne kadar etkili kullanabildik? Sağ kanattan gelmeye çalıştık, Arda topu ayağına alınca bekletti, kaptırdık. Zorlanıyor olmamız doğal Almanya gibi bir takıma karşı. Uzun pas yapamazsınız mesela bu tür takımlarla oynarken, mutlaka kaparlar fakat yerden ayağa pas neden yapamıyoruz? Çünkü bizim futbolcumuz topu almak için koşmuyor, topu bekliyor, böyle olunca da adamlar araya girip topu alıyorlar. Bu durumda bizim bir şeyler yapamayışımız çok da doğal aslında, hele sol kanattan hiç atağımız olmadı, orayı hiç kullanamadık. Hücumda bir faaliyetimiz yoktu diyebilirim.

Savunmaya gelirsek yenilen gollerin komedisinden zaten anlayabilirsiniz ne durumda olduğumuzu. Gökhan Gönül ve Servet özellikle rakiplerin ters çalımlarını iyi yediler. Onları durdurmayı başaramadık. Zordu fakat imkansız mıydı? Hayır. Özellikle bileklerine çok hakim, dikkat edilmesi gereken bazı futbolcular vardı ama ben onlara karşı özel bir önlem alındığını görmedim. Böyle olunca rahatça geldiler, dalga geçercesine top oynadılar, gollerini attılar ve gittiler.

En basidinden, dakika 87 olmasına rağmen Almanlar sanki puana ihtiyacı olan onlarmış gibi bastırıyorlardı, pres yapıyorlardı. Biz bunu yapamadık hiç, puana ihtiyacımız yok, kendimizi mağlubiyete şartlamışız gibiydi. Her türlü pozisyonda ben Löw'ü skor ne olursa olsun ayakta gördüm, futbolcularına kızarken, Hiddink'i ne zaman görsem eli çenesinde öylece bakıyordu.

Hiddink'e gelirsek... Asıl katilimizin o olduğu zaten besbelli, hepimiz kabul ediyoruz da maalesef hala takımızın başında. Gökhan Töre ne kadar etkili olsa da Selçuk gibi harika pas yapabileceğiniz bir futbolcuyu oyundan almanız ne kadar akıl karıdır? Bununla beraber Sabri'nin sağ kanatta oynayamayacağı Galatasaray'daki oyunuyla da apaçık belli, zorlamaya ne gerek var? Yani bir Kazım'ın kulübede oturması ve o kanatta Sabri'nin görev yapması gerçekten enteresan bir olay. Son dakikada oyuna Umut'u alıyor. Bu nasıl bir mantıktır? Gerçekten Hiddink'in yaptığı hiçbir şeye anlam veremiyorum.

Futbol beni umutlandırmıyor. EURO 2012 şu durumda gerçekten hakkımız değil. Eğer böyle oynamaya devam edeceksek gitmeyelim. Azerbaycan maçını rahat alırız diye de bakamıyorum ayrıca, bu takımdan şüphe etmekte sanırım gayet haklıyım. Hiddink yerine bu işi yapabilecek birisi getirilirse, düzgün bir yerli hoca gelirse gidelim EURO 2012'ye. Hatalardan ders almayacaksak boşu boşuna futbol izletebilecek ülkelerin yerini doldurmayalım!

Ayrıca dikkat edilmese de, her ne kadar dikkat edilmemesi doğal olsa da Gökhan Gönül'ün asisti ve Hakan Balta'nın golü gerçekten çok iyiydi, bunların sık sık olmasını temenni ediyorum ve "sadece" o pozisyondan dolayı ikisini de tebrik ediyorum... 

Not: Ülke olarak bir türlü bıkmadık bir yerlere gelmek için başkalarından medet ummaktan. "Sevindir bizi Almanya" da diyemiyorum şu durumda maalesef. 

 
Toplam blog
: 313
: 1350
Kayıt tarihi
: 21.03.07
 
 

1996'nın ilkbaharının dünyaya getirdiği birçok çocuktan biriyim. Milliyet Blog'da yazmaya yaşım h..