Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Temmuz '22

 
Kategori
Futbol
 

Futbolun Doğruları

En son yazımın başlığı "Futbolun Yanlışları" idi. O tarihten sonra da başka bir yazı yazma gereği duymadım, zira bir göleğin düğmeleri en baştan yanlış iliklenince alta doğru hep yanlış gider. Altta yanlış bağlanmış düğmeleri konuşmaya gerek duymadım. Ne sizin vaktiniz boşa gitsin ne de benimki. 

Bu sene tüm kulüpler transferde oldukça dikkatli işler yapıyor. Son 7-8 seneden önemli dersler alındığını görüyoruz. 

Fenerbahçe özelinde bakarsak, Ali Koç dönemi içinde en doğru hoca seçimin yapıldığı dönem oldu. Jorge Jesus futbol iklimi bize benzeyen bir ülkenin, kariyerli, saygın bir hocası. Ancak yapılan en doğru iş hocaya erken imza attırmak oldu. Fenerbahçe'de Ali Koç yönetimi ilk defa doğru hocaya, doğru zamanda imza attırmış oldu. Yani ilk düğme doğru iliklendi. 

Diğer düğmelere gelince, ikinci düğme transfer. Bu noktada yapılan transferler potansiyele sahipler. Kanat oyuncularından her zaman verim almış, gençlere de her zaman yatırım yapmayı seven Jesus'un elinde yeni transferlerin performans sağlayacağını düşünüyorum. Lincoln, Bruma ve Emre Mor kadroya doğru noktalara doğru transferler. 

Yapılması planlanan transferler ise, sol bek, defansif orta saha ve forvet. Üç doğru mevki daha. Tabi Fenerbahçe'nin defansif yönü çok güçlü bir sağ beke de rotasyonda ihtiyacı var. Ancak orada Osayi- Nazım ile idare etmeyi planlıyorlar. Sol bek, defansif orta saha ve forvet transferleri gerçekten Fenerbahçe adına belirleyici olacak. Fenerbahçe sol bek transferi ile Ferdi'yi hücuma çekebilirse, Türkiye'nin en zengin ve yaratıcı kanat yapısına sahip takım olacak. Jesus futbolu için bu önemli. 

Fenerbahçe'de bu sene en büyük değişim disiplin ve futbol oynama arzusu olacak. Taraftarın heyecanı ve takıma verdiği müthiş kredi de bunu besleyecek. Bu sene Fenerbahçe'nin iç sahada çok puan kaybı yaşayacağını düşünmüyorum. 

Jesus ile birlikte Rossi, İsmail, Ferdi, Osayi, Pelkas ve İrfan gibi isimlerden de performans alınacağını düşünüyorum. Berisha ve Valencia bence bu kadronun isimleri değil. Samatta'ya yorum yapmaya bile gerek yok.

Fenerbahçe'nin gerçekten üst seviye bir forvete ihtiyacı var. 15-20 milyon Euro bandında bir forveti düşünmek gerek. Eğer bu seviyede bir forvet alınmayacak ise, Berisha veya Valencia'dan fazla katkı alınamaz. 

Diğer bir düğme daha önce de belirttiğim gibi atmosfer, camianın enerjisi ve desteği. Bu sene bu tarafta da işler yolunda gidiyor. Taraftar desteği harika seviyede. 

Görüntü tüm düğmeler bu sene doğru ilikleniyor gibi. Yeni transferleri bekliyoruz. 

Dinamo Kiev maçlarında favorim maalesef Fenerbahçe değil. Yeni takım, yeni sistem her zaman risklidir. Ancak nedense Fenerbahçe'nin bu sene şans faktörünü de arkasına alacağına inanıyorum. Kiev karşısında Ukrayna dışında bir deplasmanda ve coşkulu bir taraftarla kendi sahasında Fenerbahçe sürpriz yapabilir. Bence sezonun en önemli maçları da bunlar. Çok yüksek bir motivasyon lazım. Hazırlık için yine de uzun bir süre var ve bu bir avantaj. 

 
Toplam blog
: 575
: 567
Kayıt tarihi
: 10.05.07
 
 

İlgi alanları ekonomi, para politikası, siyaset, edebiyat, futbol, Türk ve Ortadoğu Tarihi, AB ve..