Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Ocak '08

 
Kategori
Futbol
 

Futbolun genç yıldız adayları

Futbolun genç yıldız adayları
 

Futbol o kadar hızlı gelişiyor ki; yeni yıldızları yakalayamıyoruz bile. Türkiye'de ''genç yıldız'' olma unvanına sahip olan futbolcularımız 25-26 yaşına gelip futbollarının olgunluk çağlarını yaşıyorlar ve Türk futbolu ''genç yıldız''lar yetiştiremiyor. Fabregas'ı, Messi'yi süperstar yapan Avrupalılar için ise artık ''genç yıldızlar'' 1988-89 doğumlular arasından çıkıyor.

2007 yazında gördüğümüz üzere; Avrupa'nın büyük klüpleri de isim yapmış futbolcular yerine genç futbolcuları transfer etmeyi tercih ediyorlar. Liverpool'un milyonlarca euro harcayarak Ryan Babel, Fernando Torres gibi 25 yaş altı futbolcuları transfer ettiğini görüyoruz. Yaş ortalaması 24 olan Arsenal takımı, şampiyonluk yolunda en büyük yıldızları 22 yaşındaki Cristiano Ronaldo ve Wayne Rooney olan Manchester United'la yarışıyor. Avrupalılar için artık ''yeni genç yıldızlar'' bulmak zamanı geldi ve genç futbolcu dedikleri 1990 doğumlulara kadar dayanmış durumda.

Birkaç yıl sonra futbol dünyasının zirvesinde izleyeceğimiz futbolcuları şimdiden bilmekte fayda var:

Listede ilk isim Arjantinli Sergio Agüero. 2 Haziran 1988 doğumlu olan ''Kun'' Agüero, 2006 yazında 20 milyon euro karşılığında Atletico Madrid'e transfer oldu. Transfer olduğu zaman Atletico hata yapmakla suçlandı ama gördüğümüz kadarıyla öyle bir durum yok. Geçen sezon ''lige ısınma süreci'' geçiren Agüero bu sezon La Liga'nın hafiften tozunu alıyor, gelecek sezonlarda da ligin tozunu attıracak gibi duruyor. Atletico Madrid formasıyla 50, Arjantin formasıyla 4 maça çıkan Agüero; hücuma dönük orta saha oyuncusu olarak forma giyiyor ve çok süratli.

11 Mayıs 1989'da dünyaya gelen Giovanni dos Santos çocukluğunda beri süperstar olmasını beklediğimiz bir isim. Meksikalı hücuma dönük orta saha futbolcusu 2006 yazında Real Madrid'i reddedip Barcelona'ya transfer oldu. Deco, Ronaldinho, Eto'o gibi çok önemli isimlerle beraber çalışma imkanı bulan Gio dos Santos kendini çabucak geliştirdi ve bu sezon şu ana kadar 11 maçta forma giydi. Meksika Milli Takımı'nın vazgeçilmezi olan Gio, hem fiziksel görünüşüyle hem de oyun tarzıyla Ronaldinho'ya benziyor -sadece daha hareketli- .

Gio dos Santos'un bir diğer takım arkadaşı da 28 Ağustos 1990'da dünyaya gelen Bojan Krkic. 1999'da Barcelona ile çalışmaya başlayan Krkic yedi yılda 961 gole imza attı ve Barcelona genç takımlarında kırılmamış rekor bırakmadı. Barcelona formasıyla 13 maçta 2 gol atan Bojan, İspanya Milli Takımı'nda oynamaya hazırlanıyor. La Liga'nın ve Şampiyonlar Ligi'nin en genç oyuncusu Barcelona'da da kırmadık rekor bırakmayabilir.

2007 yazında Milan'a transfer olan Alexandre Pato'ya toplam 15 milyon sterlin harcandı. 2 Eylül 1989 doğumlu olan Pato, Brezilya'da 26 maçta 12 gol attı; geleceğin en büyüklerinden biri olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Burada bahsetmediğimiz genç yıldız adaylarının en azından isimlerinden bahsetmekte fayda var: Arsenal'li Denilson ve Theo Walcott, Liverpool'lu Lucas Leiva, Schalke'li Ivan Rakitic, Corinthias'lı Lulinha ve daha niceleri...

Burada bahsettiğimiz isimler en fazla iki sezon sonra süperstar olacaklar ve yeni genç yıldızlar aramaya başlayacağız. Görülmek üzere...

 
Toplam blog
: 641
: 316
Kayıt tarihi
: 16.12.07
 
 

Bir uluslararası ilişkiler öğrencisinin gözünden dünya ve bonusu olarak da futbol... ..