Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Mart '13

 
Kategori
Futbol
 

Galatasaray: 0 - Gençlerbirliği : 1. Galatasaray saçmalıyor.

Galatasaray: 0 - Gençlerbirliği : 1. Galatasaray saçmalıyor.
 

 

Galatasaray, Süper Lig’in 25. haftasında Gençlerbirliği ile karşılaştı. Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena’daki mücadelede  yine Hamit’in şutları iki kez  direklerden döndü. (Tarih: 08.03.2013 Saat: 20.00 )

Galatasaray:
Fernando Muslera, Emmanuel Eboue, Semih Kaya, Gökhan Zan, Albert Riera, Hamit Altıntop, Yekta Kurtuluş, Selçuk İnan, Emre Çolak, Wesley Sneijder, Burak Yılmaz.
Teknik Direktör : (Fatih Terim) Hasan Şaş.

Gençlerbirliği :
Ramazan, Serkan, Aykut, Klusic, Tosic, Jimmy, Azofeifa, Doğa, Petrovic, Özgür, Vleminckx
Teknik direktör : Fuat Çapa

Gol:
60.dk. Vleminckx  Gençlerbirliğin’in golünü attı.


Değerlendirme:

Galatasaray için Cuma akşamı sendromları meşhur oldu. Cuma akşamları oynadığı maçlardan çoktan beri galip çıkamaması Galatasarayın canını sıkıyor.

Aslında bu maç Galatasaray için Şampiyonlar Ligi'ndeki Schalke maçı için moral mücadelesi olmasıydı. Geçen hafta berabere kalması bir güven eksikliğine neden olmuştu.

Fatih Terim bu kez  savunmaya Sabri Sarıoğlu’nu almadan çıkmıştı. Bence Sabri’nin olmaması savunmayı yetersiz hale getirmek için ana nedendi.

İkinci Devre Amrabat ve Umut Bulut girdi.(Sneijder, Emre çıktı)

60.dk. Vleminckx Gençlerbirliği golünü attı.

Hamit Altıntop çıktı Drogba girdi.

Artık yavaş yavaş sormanın zamanı geliyor. Sneijder ve Drogba’ya dünyanın parasını vermenin alemi var mıydı? Çünkü bu futbolcular bir takımı kurtaramıyorlar. Galatasaray’ın son maçları bunu gösteriyor.

Ama maçın sonlarına doğru Umut  Burak arasındaki paslaşmaya Drogba çok itiraz etti. “Topu bana niye göndermiyorsun?” diye.

83.dk.da Drogba’nın tartışmalı bir pozisyonda Ceza sahası içinde düşürülmesi sonrasında Galatasaray bir penaltı kazandı.

Genellikle Galatasaray’da  penaltıları Selçuk atmasına karşın. Drogba penaltıyı kendisinin atması konusunda ısrarlı oldu. Ve penaltıyı attı. Attı ama dışarıya attı.

Bu durum bir takımda istikrarlı bir penaltıcının olmasının önemini gösterdi. Bu penaltıyı Selçuk atsaydı çok muhtemeldir ki  penaltı  gol olacaktı. Drogba’nın ısrarı gereksizdi.

86.dk. da Galatasaray’dan Gökhan Zan bir faul sonrasında Kırmızı Kart görerek, takımını 10 kişi bıraktı.

Atamayana atarlar derler. Hamit’in iki topu direkten dönmüştü. Burak Yılmaz’ın üç tane gollük kafa topu  dışarıya gitti. Drogba penaltı kaçırdı…

Gökhan Zan’ın atılması ve takımını 10 kişi bırakması, büyük bir münasabetsizliktir. Bu durum futbolcu tarafından iyice sorgulanmalıdır.

Bu maçın 1-0 kaybedilmesinin belki ana nedeni : Teknik Direktör Fatih Terim’in takımının başında olmamasıydı. Fatih Terim yine takımını yalnız bıraktı ve sonuç yine mağlubiyet oldu.

 

 
Toplam blog
: 2579
: 848
Kayıt tarihi
: 24.10.10
 
 

Mesleğim eğitimcilik… Şimdi artık emekli bir vatandaşım… biraz şairlik, biraz hayalcilik, biraz s..