Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ekim '10

 
Kategori
Futbol
 

Galatasaray' da Son Durum

Galatasaray' da Son Durum
 

Fatih Terim


Galatasaray henüz geleceğini belirleyecek adımlar atamadı.

Hakan Şükür' e Sportif Direktörlük teklif etmişlerdi. Ben de bunun Hakan Şükür' ü harcamak için yapıldığını düşünmüştüm. Sanmıştım ki bu yılın sonunda "başarısız oldu" diye Hakan Şükür' ü gönderip saha dışı kariyerini erkenden bitirmeye çalışacaklar. Ama yönetim sandığımdan da hızlı çıktı ve Hakan Şükür' e yaptıkları teklifin çapını küçülttüler. Büyük ihtimalle Hakan Şükür bu teklifi kabul etmeyecek. Biz teklif ettik, biz değerlerimize sahip çıkıyoruz ama o kabul etmedi diyecekler.

Teknik direktör olarak ortaya atılan isimlerden biri Hikmet Karaman' dı. Galatasaray bu ismi ortaya atmakla Manisaspor' un huzurunu fena halde kaçırdı. Haftasonu önemli bir maçları varken bu dedikodularla uğraşmak zorunda kaldılar. Sonunda Manisaspor ile Hikmet Karaman dedikoduları bitirmek için sözleşmelerini 2 yıl uzattılar. Etik değerlerden habersiz Galatasaray daha önce sözleşmesi devam ederken Ali Turan' ın aklını çelmişti. Daha sonra Trabzonspor' dan Ceyhun ve Selçuk' un aklını çelmeye çalıştılar ve Trabzonspor' un tepkisi ile karşılaştılar. Geçen yıl da Adnan Polat henüz Gaziantepspor maçı oynanmadan bu maçı galip tamamlamış gibi konuşmuş ve Gaziantepspor' un tepkisini çekmişti. Zaten o maçta 3 puan alamadı Galatasaray. Tüm bunlara rağmen tüm takımların Galatasaray' a sempati ile bakıp Fenerbahçe' den nefret etmesi gerçekten enteresan. Aklıma deve ile ilgili bir söz geliyor.

Şimdi de teknik direktörlük için Fatih Terim ile görüşmüşler o da takımın başında biri varken görüşmem demiş. Çok etik ya kendisi.

Hakan Şükür teknik direktör olarak Hagi' yi düşünmüş, Fakat Hakan Şükür meselesi kapandığına göre teknik direktörlük için en güçlü aday Fatih Terim.

Tabi Galatasaray' ın başında bir teknik direktör varken tüm bu görüşmelerin yapılıyor olması Galatasaray' ın etik değerlerini artık sorgulamamızın anlamsız olduğunu gösteriyor. Galatasaray' dan etik bir davranış beklemenin yanlış olduğunu anlıyoruz.

Sizce neden Galatasaray Hollandalı teknik direktörü ile bir karara varmadan başka adaylarla görüşüyor? Siz de hatırladınız mı Skibbe olayını. Skibbe istifa etsin diye yardımcılarının görevine son vermişti Galatasaray. Şimdi de Hollandalı' yı istifa ettirmeye çalışıyorlar. 6 milyon euro tazminat ödememek için.

Birisi Galatasaray' ı etik kurula sevketse heralde 10 yıl inceleme yapması gerekir kurulun.

Benim bir Fenerbahçeli olarak en büyük arzum teknik direktörün haftasonuna kadar netleşmemesi ve Galatasaray' ın bu maça şu anki teknik direktörü ile çıkması. Bu durumun Galatasaray' a faturası ağır olacak diye düşünüyorum.

Hayırlısı.

 
Toplam blog
: 56
: 1482
Kayıt tarihi
: 18.11.08
 
 

Doktorum. Tıpla ilgilendiğim kadar sporla da ilgileniyorum diyebilirim. Yazılarımı beğeneceğinizi..