- Kategori
- Futbol
Galatasaray, Konya’da da aradığını bulamadı; 6 Nisan’da da bulamazsa...

Her gelen, günü gelince gider. Bazen de günü dolmadan yol görünür. Gitmeyi/ kalmayı sağlayan koşulların “nasıl olacağı”nı önceden kestirmek olmaz, ama “gidişat”, ipuçları verir.
Giden, geride anılacak, akılda kalacak bir şeyler bırakır. Sözgelimi Mancini’den geride, ilk anda akla gelecek ne kalır?
Pusula!..
Mancini, oyunun “gidişatı”nı beğenmeyince, “yer değişikliği” yapma gereksinimi duyunca, “pusula”ya başvuruyor. Ya oyunda olan ya da oyuna yeni giren birinin eline tutuşturduğu “pusula”, ilk başlarda “çok işe yaradı” diye sunuldu, ama zamanla “mizah” konusu olmaya başladı.
Mancini’ninki bir “yöntem”...
Oyun, Galatasaray’ın lehine dönerse, “alkış”, yoksa...
“Şans” verdiği, etkili mücadele edemiyor, "sonuç”a gidemiyorsa, Mancini daha ne yapsın?
*****
Mancini, Lig’in sonuna yaklaşılmasına karşın ne yapıyor?
Mancini’nin hazırlık maçlarına özgü oyuncu tercihleri, bir türlü bitmiyor. Böyle olunca da, oturmamış bir takım, özellikle dış sahada, deyiş yerindeyse, sahada geziniyor.
Alınan sonuçlar, bunu başka türlü nasıl anlatabilir ki?
Mancini’nin arayışı, iyice anlaşıldı ki, geleceğe dönük!..
Demek oluyor ki, bu sezon bitti sayılır; mücadele ikincilik için olacak!
Ama Mancini, ikinci yılına girebilir mi?
*****
İşler, ters gitmeye görsün bir; toparlanmak zor.
Görülüyor ki, “hafta”lar kısalıyor, “zirve” yarışı kızışacağına, “kopuş” hızlanıyor. “Üç Büyükler”in yarışında, Fenerbahçe’yi yakalamak, bu gidişle kolay olmayacak. İki “Büyük”, artık ikincilik için kıyasıya mücadele edecek. Önde gidenle aradaki farkın, pazartesi günü “uğursuz sayı”ya ulaşma olasılığı var.
Aslına, bütün hesaplar, TT Arena’da oynanacak maça göre yapılmıştı.
O maç da haftaya...
Büyük/ önemli maçlar öncesi, “aklı o maçta” denir ya, Galatasaray dün Konya’da sanki o havadaydı. İkinci yarıda, “dışarı”daki “galibiyet hasreti” yine giderilemedi.
Bir zamanlar, sonradan oyuna giren Umut, gerçekten “kurtarıcı“ oluyordu.
İkinci yarıda Umut’un yerine, Berk İsmail, bir umut oyun alındı. Ancak, Galatasaray’da umut olanlar, bir türlü umut veremiyor artık.
Sneijder başlarda, Burak sonlarda, çok önemli birer fırsattan yararlanamadı. Burak’ınki, “şansızlık”la açıklanabilir ancak. Önce direğe çarpan, sonra çizgi üzerinden geri dönen top için başka ne denebilir? Ama Sneijder, uygun durumda öyle bir vurdu ki, bu da ancak, o anki “beceri” ile açıklanabilir.
Açıklama beklemeyen başka durumlar, buna bağlı sorular da var.
Galatasaray yönetimi, kuşkusuz başkan, ikinci yarıda o kadar transfer yaptı ki...
Bunların bir katkısı var mı?
Gidenlerin, gelenlerden eksik yanı neydi?
*****
Mancini ve teşekkür ettiği başkan/ yönetim de zor durumda olmalı.
Haftaya Fenerbahçe’yi yenme, “gidişat”ı nasıl etkiler?
Ya tersi olursa?
Bu durum, Mancini ile başkanı uzun uzun düşündürüyordur.
Son söz:
“Üç Büyükler”in yarışında, mücadele, “ikincilik” için kıyasıya süreceğe benziyor.
http://www.facebook.com/turgutcelik
https://twitter.com/#!/turgutcelik