Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Temmuz '12

 
Kategori
Futbol
 

Galatasaray en az 85 gol atarak yine şampiyon olur.

Galatasaray en az 85 gol atarak yine şampiyon olur.
 

Yeni sezonda da şampiyon belli! Acaba hangi takım 2.olmayı başarıp, Galatasarayla birlikte Şampiyonlar Ligine gidebilecek


Başlıkta yazdığım hesabı yapabilmek için, ne dahi, ne de matematik profesörü olmanız gerekiyor. ol İsterseniz bu hesabımı bir de birlikte yapalım. Ne dersiniz?

Geçen yılın 33 gollü Türkiye Süper Ligi gol kralı Burak Yılmaz için 25 gol yazıyorum. İtirazı olan var mı?

Orta sahadan Hamit Altıntop 5, Felipe Melo ve Selçuk İnan da10'ar gol atabilir çok rahatça; öyle değil mi?

Değişmeli olarak oynayacak forvet hattından:

Sercan Yıldırım'a 5, Necati Ateş ve Johan Elmander'e 10 ar gol yazsam, önümüzdeki sezon için, herhangi bir şeyi abartmış olur muyum acaba?

Ya süpriz gollere, golcülere ne demeli? Geçen yıl forvetleri dışında, oynayan diğer futbolcularından 20'nin üzerinde süpriz gol katkısı alan Galatasaray'ın; Her gol hesabını çok ihtiyatlı olarak yaptığım açıkça gözüken şu tabloya göre; süpriz golcüler hanesine de 15 gol yazsam, gayet makul bir gol hedefi olurdu; bu heralde....

Şimdi de yukarıda verdiğim rakamları hep birlikte toplayalım bakalım. Siz de benim gibi kolayca 90 rakamına ulaştınız; öyle değil mi? Ama ben yine de tedbiri elden bırakmamak için 5 gollük eksi yönde bir yanılma payımı da hesbımın içine eklediğimde;

Önümüzdeki sezonda, 100 gol barajını aslında çok rahat geçebilecek gibi gözüken Galatasaray için, yaptığım en kötümser hesabım da bile çok rahatça:

Maç başına: 2,5 gol x 34 = 85 gol rakamına çok rahat bir şekilde ulaşıyorum.

Sizce yukarıda yaptığım hesapta, herhangi bir abartı, ayağı yerden kesilmiş bir hayalperestlikten eser var mı?

Daha geçtiğimiz sezon, çok da güçlü olmayan bir forvet hattıyla, maç başı: 1.95 ortalamayla; 40 maçta toplam 78 gole ulaşarak şampiyon olan bir takımın; bu kadar güçlendirilmiş bir kadroyla, 34 maçta 85 gollük bir hedefe ulaşamaması gibi bir ihtimal var mı?

Bence yok! 2012 - 2013 Sezonunda en az 85 gol atacağını tahmin ettiğim Galatasaray; çok rahat bir şekilde şampiyon olacak.

Bunun başka bir izah tarzı yok!

Not: Yazıda kullanılan görsel www.gskagithane.com adresinden alınmıştır.

 
Toplam blog
: 1349
: 1777
Kayıt tarihi
: 30.01.11
 
 

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler veTanıtım, A.Ö.F. Adalet Yüksek Meslek ..