Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Mart '08

 
Kategori
Spor
 

Galatasaray evinde rahat kazandı

Galatasaray evinde rahat kazandı
 

http://www12.gazetevatan.com/fotogaleri/resim.asp?kat=2548&page_number=18


Galatasaray’ın zorlanacağını düşünenler yanıldı. Zorlu Kayserispor karşısında ilk yarıda bulduğu iki golle 3 puanı alan Galatasaray, şampiyonluk yolunda önemli bir zafere imza attı. Maç sonrası iyi bir futbol ortaya koyamadıklarını belirten Feldkamp, "önemli olan 3 puanı almak" dedi.

Feldkamp risk almaktan vazgeçti

Feldkamp’ın ısrarla kadro seçiminde yıldız futbolcuları dışlayan tavrı Galatasaray’ın önemli puanlar kaybetmesine neden olmuştu. Kayseri maçına çıkarken dahi hemen hemen herkes nasıl bir onbirle sahaya çıkılacağından emin değil. Kalli her an bir son dakika sürprizi yapabilir beklentisi hâkim. Ligin sonu yaklaşırken Feldkamp da risk almaktan vazgeçip yıldızları sahaya sürdü ve oynamaları gereken yerlerde oynattı. Skor kendiliğinden geldi, Galatasaray evinde Kayserispor’u zorlanmadan geçti 2-0.

Yarım saatte işi bitirdiler

Galatasaray Ali Sami Yen stadında oynadığı tüm karşılaşmalara baskılı başlıyor ve rakibi ilk yarım saatte boğmaya çalışıyor. Kadrosundaki genç yıldızlarından faydalanarak sonuca gitmeye çalışıyor. Dün gece de öyle oldu. Galatasaray maça hızlı başladı. Sağdan Sabri’nin, soldan Arda’nın sürüklediği ataklar etkili oldu. Lincoln’ün topu rakip sahada iyi tutması ve saklaması, Nonda’nın rakiplerine oranla daha güçlü fiziki özellikleri ve Ümit Karan’ın tartışılmaz usta golcülüğü Kayserispor’un işini ilk yarım saatte bitirdi.

Oyun başlar başlamaz rakip sahaya oyunu yıkan Galatasaray’ın ilk golü 18’inci dakikada Sabri Sarıoğlu tarafından geldi. Cezasahasının dışına açılan topa sert vuran Sabri sezonun ilk golüne imza atarken, bir sağ bek nasıl oynamalıdır’ın dersini verdi adeta. Takımının rakip sahaya yerleştiği her pozisyonda ileri çıkan Sabri, skora etki ederek takımını rahatlattı. Ümit Karan’ın golü ise tam bir klasik, ceza sahasında topu kontrol eder etmez dönüp vurdu ve skoru 2-0’a taşıdı. İlk yarının sonlarına doğru Galatasaray’ın üzerine gitmeye başlayan Kayserispor ataklarından sonuç çıkmadı. İkinci yarıda ise Feldkamp’ın son maçlarda yaşanan puan kayıplarının da etkisi ile biraz daha kontrollü bir oyun anlayışı tercih etmesi ile oyun kilitlendi adeta. Maçtan sonra yaptığı açıklamalar da bunu gösteriyor. Ligin sonu yaklaşırken iyi oyundan çok 3 puan önem kazanmaya başladı.

Oyunu geride kabullenmenin cezası

Kayserispor evinde Denizlispor ile berabere kalarak üstteki dörtlüye yaklaşma şansını değerlendirememişti. Galatasaray maçı o açıdan çok önemliydi Kayserispor için. Eğer bu maçtan 3 puan çıkarabilselerdi üst sıradaki takımlarla aralarında puan farkı kalmayacaktı. Yarışa dâhil olma şansı bulacaklardı. Tolunay Kafkas ile tarihinin en iyi sezonunu geçiren Kayserispor’un Ali Sami Yen’de Galatasaray’a yenilmesinden daha doğal bir şey olamaz. Maç 2-0 olduktan sonra Galatasaray’dan daha iyi oynadılar. Fakat ligin beşinci sırasında bulunan ve son derece tecrübeli futbolculardan kurulu olan Kayserispor’un oyunu bu kadar geride kabullenmesi anlaşılır değildi. Maçın ilk dakikalarında gelişen Galatasaray atakları karşısında takımın çok geri yaslanması mağlubiyeti getirdi.

Süper Ligde böyle heyecan görülmedi

Beşiktaş’ın başkent deplasmanından son dakika golü ile galip dönmesi ile birlikte 25’inci haftayı lider kapatması, rakiplerini kazanmaya mahkûm etti. Galatasaray, dün gece zorlanmadan Kayserispor’u geçti. Şimdi gözler Sivasspor-Ankaragücü ve Fenerbahçe-Vestel Manisa maçlarına çevrildi.

Süper ligde şimdiye kadar böyle bir heyecan görülmemişti. Son haftalara girilirken 4 takımın zirve yarışını sürdürmesi ligin daha cazip hale gelmesini sağladı. Sivasspor’un gösterdiği performans ile yarışın gerisinde kalmaması yarışı daha heyecanlı bir hale getirdi. Zirveye oynayan ekiplerin kendi aralarında maçlarının olması ise şampiyonluğun her an el değiştirebileceğini gösteriyor.

Murat Aydemir

 
Toplam blog
: 127
: 902
Kayıt tarihi
: 06.12.07
 
 

Gazeteciliğe az çok bulaşmış, memleket meselelerini ve dünya gündemini takip eden, okuyan yazan b..