Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Mart '10

 
Kategori
Futbol
 

Galatasaray-Fenerbahçe: Büyük Başkan Özhan Canaydın'ın bize öğrettikleri

Galatasaray-Fenerbahçe: Büyük Başkan Özhan Canaydın'ın bize öğrettikleri
 

Yer: Şükrü Şaraçoğlu StadyumuTarih:06 Kasım 2002


Öncelikle o tarihi günde olanları hatırlayalım:

Tarih: 06 Kasım 2002, Yer: Şükrü Saraçoğlu Stadyumu

Özhan Canaydın Fenerbahçe'nin sarı kırmızılı takımı 6-0 yendiği maçta golleri alkışlamış, Aziz Yıldırım'ın elini sıkarak tebrik etmişti. Bu olaydan sonra camiası tarafından eleştirilmiş ve hedef tahtası haline getirilmişti.

Futbolu takip eden ve atılan goller kadar "çok güzel hareketlere" de değer verenler, bu büyük insanın yaptığı centilmenliği ve fair play ruhunu hatırlayacaklardır. Bugün ezeli rekabetle çarpışan orduların (pardon takımların) "büyük" başkanları deplasman maçlarına dahi gidemezken (hatta kendi maçlarına gidemeyenleri de unutmamak gerek), kendi takımı hezimete uğradığı halde soğukkanlılığını ve centilmenliğini yitirmeyerek rakibini tebrik eden ve futbolun bir spor olduğunu unutmayan büyük başkan aramızdan ayrıldı.

Bir futbol kulübü başkanından her taraftarın farklı beklentileri olabilir tabii ki. Centilmen bir başkan yerine kulübün menfaatlerini sonuna kadar koruyan bir başkan tercih eden birçoklarımız olacaktır. Ama 2002de bize Özhan Canaydın'ın hatırlattığı centilmenliği ve futbolun bir spor olduğu olgusunu unutmamalıyız. Çünkü Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş Trabzon ve diğerleri birlikte güzel, birlikte değerlidir. Bugün yıllık 400 milyon dolar yayın değeri olan ligimizin tek değeri kendi takımımız değil, 18 takımın bir arada rekabetinden doğan Süper Ligi'miz değerli. Bu değeri birbimize değer vererek ve saygı göstererek koruyabilir ve artırabiliriz.

Geçen hafta Fenerbahçe taraftarının maçtaki saygı duruşunda gösterdiği nezaket, işte bu centilmenlik ruhunun etkileridir. Umarım ki bu hafta oynanacak derbi karşılıklı centilmenlik ve nezaketle geçecektir. Ama bu değerleri kalıcı kılabilecek miyiz? Peki kime sorumluluk düşüyor, sadece kulüp başkanlarına mı? Cevap tabii ki hayır, hepimiz, bütün futbolseverler taraftarlık dışında taraf olmamayı öğrenmeli, saygıyı ve hoşgörüyü göstermeli ve başkanlardan da bunu istemeliyiz.

Herkese bu haftasonu derbide harika bir futbol ve centilmenlik şöleni dilerim.

 
Toplam blog
: 11
: 1417
Kayıt tarihi
: 08.02.10
 
 

1985 yılında Elazığ'da doğdum. İlkokulu Namık Kemal İlköğretim Okulu'nda, ortaokulu Elazığ Anadolu L..