Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

1985 yılında Elazığ'da doğdum. İlkokulu Namık Kemal İlköğretim Okulu'nda, ortaokulu Elazığ Anadolu Lisesi'nde, liseyi Özel Kayseri Kılıçaslan Fen Lisesi'nde okudum. Üniversite sınavında Bilkent Üniversitesi İktisat Bölümü'nü kazandım. 2007 yılında mezun olduktan sonra iki yıl denetim sektöründe çalıştım. Şimdi finans..

Devamı
 
 

Yazdığım Kategoriler

 
İktisat teorileri işe yaramıyor

Öncelikle yazınızdan dolayı tebrik ederim. Ekonomi alanındaki yazıların kalitesini yükselten ve "haber" değil, "değerlendirme" içeren güzel bir yazı. ben de bir iktisat mezunu olarak birkaç şey söylemek istiyorum. bizim iktisat diplomasında "bachelor of arts" -yani sanat lisansı-, işletme diplomasında ise "bachelor of science" -yani bilim lisansı- yazar, varın gerisini siz düşünün iktisat bilim mi, değil mi... iktisat çok bilinmeyenli ve çok değişkenli bir ortamı sadece birkaç parametreyle ölçmeye çalışan bir bilim. dediğiniz gibi de hiç başarılı olamıyor bu yüzden. bütün ekonomi okuyanların bildiği gibi şöyle bir varsayım vardır: "insan rasyonel davranır", acaba gerçekten öyle mi? Bir çevrenize bakın! İnsan davranışları bile tahmin edilemeden iktisadı fizik gibi elle tutulur bir bilim haline getirmek çok zor. saygılarımla

10 Mayıs 2010 15:52
Alışveriş merkezleri saat kaçta kapansın?

Merhaba Yılmaz Bey, Öncelikle yazınızı tebrik ederim. Fakat çıkarımlarınız hakkında naçizane bir yorum yapmak isterim. Sektörün sadece ciro ve yatırım anlamında büyümesi ülkemiz için tamamen olumlu sonuçlar doğurmayacaktır. Sanayi Bakanı'nın da belirttiği gibi sektörün büyümesini kontrol altına almak için gerekli yasal düzenlemeler yapılmak isteniyor. Örneğin mantar gibi şehrin her yerinde AVMlerin açılmasını engellemek için. "Sağlıklı" şekilde büyümenin gerçekleşmesi için AVM çalışanlarının da haklarının korunması gerekmektedir. Şu anki durumda bile AVM çalışanları sabah 9 akşam 11 (13 saat) ve haftada bir gün izinle (haftaiçi) çalışmaktadır. Bunu dengelemek için saat düzenlemesi yapılmak isteniyor. Avrupa'da AVMler pazar günleri tamamen kapalıdır, akşamları da 8den sonra kapalıdır. Konuya çalışan hakları konusu perspektifinden de bakılması gerektiğini düşünüyorum.

05 Nisan 2010 13:33
 
Toplam blog
: 11
: 1417
Kayıt tarihi
: 08.02.10