Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Aralık '12

 
Kategori
Futbol
 

Galatasaray-Fenerbahçe maçına, hakem Halis Özkahya'yı Galatasaray mı istedi?

Galatasaray-Fenerbahçe maçına, hakem Halis Özkahya'yı Galatasaray mı istedi?
 

İnternette dolaşırken Radyo Fenerbahçe’ye takıldım. Radyoda; Orkun Yazgan’ın hazırlayıp sunduğu Fenerbahçe Günlüğü isimli program yayınlanıyordu. Ve Orkun Yazgan’ın konuğu Fenerli yönetici Ömer Temelli’ydi.

Orkun Yazgan tarafından Fenerbahçeli yönetici Ömer Temelli’ye şöyle bir soru yöneltildi: "Hafta sonu Fenerbahçe'nin Galatasaray ile oynayacağı maçın hakemine dair hafta başından itibaren tahminden öte geçen bazı yorumlar ortaya çıktı. Bazı gazeteler maçın hakeminin Halis Özkahya olacağını yazıp çizdiler. Hakemin kim olacağının Galatasaray yönetimi tarafından 24 saat öncesinden de bilindiğine dair bir sürü açıklamalar, haberler ile karşılaştık. Sonuç olarak da derbinin hakemi olarak Halis Özkahya atanmış durumda. Bugün gazetelerde, sosyal medyada çıkan haberler ise 'Galatasaray'da Halis Özkahya paniği' şeklindeydi. Adeta bir haber bombardımanı vardı. Siz bununla ilgili ne söyleyeceksiniz?"

Bu soruya Ömer Temelli şu cevabı verdi:

"Ben şunu söylemek istiyorum; gazetelerde 'Galatasaray, Halis Özkahya'yı istemiyor' diye haberler çıktığı zaman, Galatasaray'ın en çok istediği hakemin Halis Bey olduğunu anlayabiliyoruz. Sadece biz değil artık bunu herkes anlıyor. Burada bizlere garip gelen, enteresan olan şey ise bazı spor yazarlarımızın "6.hislerinin çok kuvvetli olduğu. Bunlar 1, 2 gün hatta 5 gün önceden hakemin kim olacağını bilebiliyorlar. Bunu da Türkiye Futbol Federasyonu'nun sorgulaması gerekiyor. Bu haberler nasıl sızıyor dışarıya. Bu yaşananlar 'tahmin ile olacak şeyler' değil. Çok emin konuşmalar, yorumlar yapılıyor. Biz, Fenerbahçe Spor Kulübü Yönetimi olarak, hakem bazında bakmıyoruz olaya. Bizim muhatabımız Türkiye Futbol Federasyonu'dur. Biz takımımıza da güveniyoruz. İnşallah az hatalı güzel bir maç olacak."

Gördüğünüz gibi iddia çok vahim.

Açıkça söylenmese de Hakem Halis Özkahya’yı Galatasaray’ın atattığı söz arasında söyleniyor.

Bu iddianın gerçeği ne kadar yansıttığını bilemiyorum. Ama böyle bir iddiayı sıradan bir insan söylese güler geçerim. Fenerbahçeli bir yönetici böyle bir iddia ortaya atıyorsa, TFF ve Merkez Hakem Kurulu derhal gereğini yapmalı.

Gereğini merak edenler için şunu söylemek pekâlâ mümkün.

Hakem Halis Özkahya’nın yerine Fırat Aydunus’u atamalıdır(!)

Fırat Aydunus cezalı mı diyorsunuz?

Yok canım, geçen hafta PTT 1. Ligde maç yönetti bu hafta tekrar süper lige döndü.

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..