Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Mart '15

 
Kategori
Futbol
 

Galatasaray Fenerbahçe'yi nasıl yener?

Galatasaray Fenerbahçe'yi nasıl yener?
 

internethaber.com


Önümüzde Fener derbisi geldi çattı. Her iki taraf da hem kendisine güveniyor; hem endişeli.. Galatsaray, çoktandır yenilgi yüzü görmüyor, 11 maçtır önüne geleni tepeliyor. Hele Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu takımı teslim aldığından beri, takımın Maşallahı var… Galatsaray aldı başını gidiyor. Lig’de alınan şu sonuçlara bakın :
 
Eskişehirspor: 1-2  Galatasaray
Galatasaray:    3-1 Balıkesirspor
M. Sivasspor:   2-3 Galatasaray
Galatasaray:     3-1 K. Erciyesspor
 
Bunlara, Zıraat Kupası'ndaki sonuçları da eklersek:
 
Galatasaray             4 - 2 Eskişehirspor
FBM Mak. Balçova 1 - 9 Galatasaray
Diyarbakır BŞB        1 - 4 Galatasaray
Galatasaray            0 - 2 Diyarbakır BŞB
Eskişehirspor           1 - 0 Galatasaray
Galatasaray            3 - 1 FBM Mak. Balçova
Galatasaray            4 - 1 T. Konyaspor
Galatasaray            4 - 0 Manisaspor
 
Bütün bu sonuçları gördükten sonra , (8.3.2015.Pazar) günkü derbi lig maçının Fenerbahçe’ nin Kadıköy’de ki kendi stadı olan Şükrü Saraçoğlu’nda bile oynansa, galibinin Galatasaray olacağını söylemek büyük bir kehaneti gerektirmez.
 
Fenerbahçe’nin büyük silahları var. Bence en büyük silahları sağda Gökhan Gönül ve solda Caner Erkin Galatasaray’ı dağıtabilecek isimler. Hamzaoğlu bunlara çare düşündüğünü söyledi. Acaba? Eğer bu elemanlar tutulamaz ise, Galatasaray’ın başının çok ağrıyacağı bellidir. 
 
Bana göre, Fenerbahçe’nin en tehlikeli elemanı olan Gökhan Gönül’ün önüne Sabri Sarıoğlu’nu koymak gerekir. Eğer takımın dizilişi bu şekilde yapılır. Gökhan Gönül Sabri ile felç edilirse, Fenerbahçe kolayca işlemez hale getirilebilirdi. Caner Erkin’in karşısına da Melo’yu koymak, Fenerbahçe’yi felç edebilirdi. Melo olmadığına göre bu görev kime verilebilir? Bu bir sorundur. Galatasaray Caner’e bir çare bulabilirse, maç Galatasaray’ındır. 
 
Buna göre Galatasaray’ın dizilişi :
 
Muslera, Sabri, Aurelien Chedjou, Hakan Balta, Semih- Selçuk, Sneijder, Olcan – Alex Teles, Burak Yılmaz, Tarık Çamdal…
 
Bu bana göre Fenerbahçe karşısında ideal Galatasaray dizilişi olur. Böyle bir dizilişte, Gökhan’ın karşısında Sabri oynatılmalıdır. Gerekirse esnek hareket etmesi sağlanmalıdır.
Gerisini zaten Sneijder ve Burak Yılmaz hallederler. Golcülerden endişem yok. Ama dediğim gibi Fenerbahçe’nin iki haf’ı başa bela olabilirler. 
 
Bu maçta Galatasaray’a ve Hamza Hamzaoğlu’na başarılar diliyorum. Eğer Galatasaray bu maçta galip gelirse, artık Şampiyonluğun yarısı onundur. 
Her iki takıma da iyi oyunlar diliyorum. Başarılar. 
 
 
 
Toplam blog
: 2579
: 848
Kayıt tarihi
: 24.10.10
 
 

Mesleğim eğitimcilik… Şimdi artık emekli bir vatandaşım… biraz şairlik, biraz hayalcilik, biraz s..