Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Ocak '12

 
Kategori
Futbol
 

Galatasaray iktidarı ele geçirdi !

Galatasaray iktidarı ele geçirdi !
 

Galatasaray'da yönetim değişikliğinin ardından, 3 Temmuz'dan sonra Türk Futbolunda yaşananlar tek bir sonuç doğurdu. Galatasaray iktidara geldi.

Özellikle dünkü maçı izlerken bunu net olarak hissettim. Fatih Terim'in tavırları, Arif Erdem'in duruşu, Hakemin kararları,  bütün bunları biraraya getirirken birtek sonuç çıkıyordu: Galatasaray kendisine mağlup olmayı,  diğer takımlar için "olağan bir sonuç olur" mantığına sokmuştur artık, yani Galatasarayla oynayan takımlar mağlup olmayı, "Fatih Terim gibi bir Hocaya yenilmek"; Galatasaray aleyhine düdük çalacak ya da bayrak kaldıracak hakemler ise "Fatih Terim aleyhine karar vermek" psikolojisine bürünmüş  durumdalar.   Öyle ya, verdikleri karardan sonra Fatih Terim ya Onlara bağırırsa!, bana biraz tırsıyorlarmış gibi geldi. Tıpkı Aziz Yıldırım için olduğu gibi......

Galatasaray'da değişen yönetim, işini bilen vatandaşlardan oluşuyor. Fatih Terim'in göreve getirilmesi, transferler, 3 Temmuz'dan sonra izlenen strateji bunun bir göstergesi. Bu Galatasaray Kulübünün yaptıkları.  Ayrıca Milli Takımın başına Galatasaraylı bir Hocanın gelmesi ve Milli Takımdaki Fenerbahçe kökenli antrenörlerin tasfiye edilmesi, Federasyonda Lütfi Arıboğan gibi fanatik  bir Galatasaraylının ipleri elinde bulundurması da göz önüne alınırsa Galatasaray Futbolda iktidara gelmiştir.

Fenerbahçe'nin neyle uğraştığı malum, kendi derdine düşmüş durumda, Trabzonspor ise halen geçmiş sezonda yaşıyor. Başkanlarının medyaya çıkıp " Kupamızı verin" diye feryat etmediği gün yok. Trabzon'un herşeyini geçmiş yılın kupasına bağlaması bugünü için bir handikap oluşturuyor. Beşiktaş da maddi açıdan problemli, Avrupa'da oynuyor olmaları özellikle yabancı futbolcular için ligi arka planda tutmak gibi bir durum oluşturdu. Kendilerini çok hırpalamadan ve kafalarına takmadan oynuyorlar.

 Bütün bunlar bir tek takıma yarıyor; O da Galatasaray.

Fatih Terim'in getirdiği hava  ve diğer takımların kendi dertlerinde uğraşmaları, Galatasaray'ı aslında olduğundan daha iyi duruma getirdi. Ligin şu an en iyi kadrosuna sahipler ancak, oynadığı futbol belki geçen sezon ki lig olsa, liderliğe kafi gelemeyecekti.

Dünkü maçta da hakemin marifeti olan  kırmızı kart çıkmasa sonuç çok değişik olabilirdi. Eksikleri olan ve yeni kurulan bu takımın zaafları, diğer takımların ve hakemlerin verdikleri katkılarla  artıya dönüşmüş durumda. Ligde 14 Takımın teknik direktörü yerli. Bir kısmı Fatih Terim'in öğrencisi, çoğunun da en büyük idolü Fatih Hoca.

Bunları dile getiriken de Galatasaray'ı,  Fatih Terim'i ya da hakemleri kötülemiyorum. Maalesef  futbol oyununun sonucunu;  - sadece Türkiye de değil tüm dünya da bu şekilde-  siz oynadığınız futbolla ancak %50 belirleyebilirsiniz. Geri kalan kısmı ise rakip ve hakem tarafından belirlenir. Galatasaray şu anda geri kalan % 50 'yi lehine dönüştürmüş durumda. Hakemlerin, futbolcuların, teknik direktörlerin hatta Futbol medyasının  Fatih Terim' e ya da Aykut Hoca'ya , Şenol Güneş'e bakışları çok farklı.

Medyadan herhangi bir köşe yazarının,  Şenol Güneş için yazdığı eleştiriyi Fatih Terim'e rahatlıkla getirebileceğini, ya da Arif Erdem'in,  Fenerbahçe maçında dünküne benzer bir hakem hatasına, bu kadar ılımlı tepki verebileceğini sanmıyorum.

Bu yıl Galatasaray'ın yılı olacak. Çünkü olanlar, olacakları şimdiden işaret ediyor.

 
Toplam blog
: 164
: 672
Kayıt tarihi
: 21.10.10
 
 

İnşaat Mühendisiyim, olaylara anlık değil öncesi ve sonrasıyla bakmaya çaba gösteririm. Dağ havas..