Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ocak '11

 
Kategori
Futbol
 

Galatasaray ne yaptı?

Galatasaray ne yaptı?
 

Stadın Yapılması, Galatasaray ne yaptı? 

Galatasaray’ın stat hayali bundan tam tamına 15 yıl önce başlamıştı. O zamanlar kulüp başkanımız Faruk Süren’di. 1996 yılında Kanadalı bir firmaya stat projemizi yaklaşık 15 milyon dolara çizdirdi.Daha sonra koltuk Mehmet Cansu’ya geçti. Keşke geçmeseydi; çünkü stat konusunda en küçük bir adım dahi atamadı. Mehmet Cansu’nun görevi bırakması ardından yerine merhum Özhan Canaydın geçti. Böylelikle serüven devam etmiş oldu. Özhan Canaydın yönetiminde Ali Sami Yen’in yıkım kararı alındı, Olimpiyat Stadı’na taşınıldı ancak yeni stadın temeli bir türlü atılamadı. Proje belki 10 kez değişti, defalarca ihaleye çıkıldı. İşin altından kalkamayan firmalar el değiştirdi. En sonunda 2009 Eylül ayında başbakanın emriyle; binlerce işçi gecesini gündüzüne katarak, kısa sürede biz Galatasaraylıların hayalini süsleyen muhteşem yapıyı bitirip, Türk Futbolu’nun hizmetine sundular. 

Serdar Ali Çeliker’in bu anısında bunu görebiliyoruz.’’ Yıllar evvel, tarih 2007. Bir yaz günü. 

Yer Parksa Hilton Otel. Ben ve Levent Tüzemen, rahmetli Özhan Canaydın'la sohbet ediyoruz. Rahmetli Özhan Canaydın oturduğumuz masada heyecanla stadın artık bittiğini ve Başbakan'ın imzaladığı 'olur' belgesini bize gösteriyor.

Canaydın, "Serdar, Sayın Başbakan olmasa bu iş kesinlikle olmazdı" diyor. Bu benim yaşadığım bire bir olaydır. Eğer rahmetli Hasan Doğan, rahmetli Özhan Canaydın ve sayın başbakan olmasaydı Galatasaray bu statta en azından bu gece açılış yapamazdı. 

Stadın Açılışı, Galatasaray ne yaptı? 

Stadın açılmaya başlamasıyla birlikte Ali Sami Yen’in kapanmış olduğunu bir kez daha hatırladım.Efsane statta yaşadığımız zaferler ve hüzünler artık geride kalmıştı.Yeni zaferlere yelken açmak adına saat 18:00’i bekliyordum. 

Televizyonu açtığımda stadın tam ortasında kurulmuş devasa bir perde duruyordu. Perdeyi gördüğümde neler olabileceğini düşünmeye başlarken içinden Kenan Doğulu şarkı söyleyerek çıktı. Yönetimin gösteri için Kenan Doğulu’yu seçmesi gerçekten güzeldi. (Galatasaraylı olma özelliği bunda en büyük etken.) Ayrıca bana göre stat açılışındaki en eğlenceli gösteriydi.Haricindeki gösteriler bence zayıftı. O dans gösterileri 19 Mayıs havasındaydı. Hep aynı hareketleri izlemek belli bir süreden sonra insanı sıkıyor. Ama farklı ne yapılabilirdi derseniz ona da cevap verebileceğimi sanmıyorum. 

Aslantepe manifestosundan pek bir şey anlayamadım. Havai fişek gösterileri oldukça güzeldi. Stadın ortasına yerleştirilen televizyonlarda verilen eski maçların, Kanal D tarafından o ekrandan yansıtılmaya çalışması çok kötüydü. Doğru düzgün bir şey anlaşılmıyordu. O kasetleri yönetimden temin edip kendileri ayrıca veremezler miydi? Anlayamadım. Kısacası gösteriler muhteşem değildi ama güzeldi. - 

Stattaki Olaylar, Galatasaray ne yaptı? 

Olayları sıralarsak;başbakanın yuhalanması, TOKİ başkanının yuhalanması, Fatih Terim’e yapılan hakaret! 

Fatih Terim : Bu stada eğer adım atabiliyorsak bunun başlıca mimarlarından biri Fatih Terim’dir. Kime sorarsanız sorun herkesin dediği şudur. ’’Galatasaray UEFA ve Süper Kupa’yı kazanmış, Avrupa’da bulunan büyük takımlardan biridir. Böyle büyük bir takımında böyle muhteşem bir stada sahip olması gerekirdi. ’’Bu sözleri söyleten bir kişiye; Aslantepe’de Protokol Tribünü’ne almayıp bunu da bir görevli vasıtası ile söyletmek ne kadar acı bir tablodur. Ayıptır!!! 

Başbakanın Yuhalanması: Başbakanın ismi statta anons edilir edilmez yuhalanmanın başlaması gerçekten AYIP! Siyasi görüşlerini beğeniriz beğenmeyiz ama buraya emek vermiş bir kişiyi en azından yuhalamamak gerekir. Bir kere bizim gelenek ve göreneklerimize aykırı bir şey değil mi bu? Bize ne öğretildi? Konuğa hakaret edilir mi? Bu konuk senin sevmediğin hatta nefret ettiğin bir kişi olabilir.Hürmete layık değilse bile hürmet gösterilir konukluğun hatırına. Bize bu öğretilmedi mi? 

TOKİ Başkanın yuhalanması: Kesinlikle bu yuhalamaya KATILIYORUM! Daha konuşmalar başlamadan önce TOKİ’nin hazırladığı video ile Akp propagandası yapılıyor. Sözlerinde de ‘’70 yılda yapılmayanlar 7 yılda yapıldı’’ sözü, başbakanın mitinglerde yaptığı konuşmalar geçiyor. Sen burada spora siyaseti sokarsan her şeyi beklemelisin. Ben bunu istersem YUHALARIM, istersem yuhalamam. TOKİ’nin yaptığı AYIPTIR! Git reklamını başka yerde yap. Birde öyle anlatıyorlar ki sanki stadı parasız bize yapıp vermişler. AYIPTIR! Ayrıca sen bu statta Fenerbahçe’ye de stat yapıyoruz dersen orda kim olsa seni yuhalar. Bu proje çok güzeldeolsa orda söylemenin anlamı besbellidir. Propaganda yapmaktan başka bir şey değildir. AYIP! 

Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena hem Galatasaray’a hem de Türk Futbolu’na hayırlı olsun! 

 
Toplam blog
: 6
: 797
Kayıt tarihi
: 30.06.10
 
 

Huzur verirken - boğan.Değiştirirken – kısırlaştıran. Ferahlatırken - daraltan. Süründürürken- öldü..