Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Mart '12

 
Kategori
Futbol
 

Galatasaray-Orduspor maçı öncesi Culio sorunu ve düşündükleri...

Galatasaray-Orduspor maçı öncesi Culio sorunu ve düşündükleri...
 

Önce bir soru:

Galatasaray’dan başka takımlara giden futbolcuların “ortak özelliği”nin farkında mısınız?

Yerli ya da yabancı fark etmiyor; aynı “tel”den çalıyorlar. Bunda yönetimin geleneksellik kazanmış tutumunun da payı olsa gerek. Yönetimin, rakip futbolcu konumunda olan eski futbolcusunun kendilerine karşı oynatılmaması isteği/ ricası yerine getirilir/di. O futbolcular da mutludur. Medya denen kesim de, bu durumu, o kadar olağan karşılar ki... Bir başka “Büyük” söz konusu olsa, ağzından “bal akan”lar, çıktıkları ekranda kendi kanallarını tam bir “kanal” yaparlar.

Galatasaray’dan giden futbolcuların bir gün geri dönecekleri umutları vardır. Çünkü “dönüş yolu” açıktır. Uzağa gitmeyelim, bugünlere bakalım:

Mehmet Batdal, sezon başında Karabükspor’a gitti, devre arasında geri döndü.

Yıllardır Galatasaray’dan uzak Necati Ateş, Galatasaray’a karşı oynamadığı maçtan sonra, hop Antalyaspor’dan Galatasaray’a...

Görüşme, sözleşmesi süren futbolcuyla değil, futbolcunun takımıyla olur. Yönetimden habersiz görüşmenin doğru olmayacağını herkes bilir. Ancak Galatasaray’ın buna uymadığını medyaya yansıyanlardan anlıyoruz. Galatasaray’ın bu sezon içinde görüştüklerinden Ambarat durumu, Kayserispor’un tepkisi ortada.

Galatasaray’ın görüşmesi, Ambarat’ın kadro dışında kalmasına yol açtı. Ambarat  transfer olamadı, Galatasaray’a karşı da oynayamadı.

Manisasporlu Yiğit Gökoğlan, Galatasaray karşı oynadı, sonra Galatasaraylı oldu.

Sözleşmesi süren futbolcuların aklını çelmek, kafasını karıştırmak doğru mu?

*****

Galatasaray'ınn tavrını sürdürdüğü bugünlerde de görüldü.

Rastlantıya bakın, bu hafta/ cumartesi günü TT Arena’da Orduspor maçı var, Culio sorunu ortalığı karıştırdı. Culio, Gençlerbirliği maçından sonrası LİGTV’ye “Sezon sonunda Galatasaray’a döneceğim” diyor. Ayrıca, “Aslında G.Saray'a karşı oynamak istemezdim ama mecburum” demesi, bardağı taşıyor. Bunun üzerine Orduspor Başkanı Nedim Türkmen, Culio'nun sözleşmesinin “tek taraflı" feshedildiğini açıklıyor.

Nedim Türkmen’in "Peki fesih gerekçesi olarak neyi gösterdiniz?" sorusuna verdiği yanıtta:

"Bu konuda birçok gerekçemiz oldu ve bunları fesih sözleşmesine yazdık. Örneğin Culio'nun hafta sonu oynadığımız maçtan sonra G.Saray'la ilgili 'Aslında G.Saray'a karşı oynamak istemezdim ama mecburum' açıklamasının futbol etiğine, fair play ruhuna, futbolun marka değerine aykırı olduğunu belirttik. Daha da önemlisi Culio'nun bu durumunun futbol disiplin talimatının 60. Maddesini ihlal ettiğini de belirttik. Talimatımız açık ve net. Bu çocuğun durup dururken hem de G.Saray maçı öncesi bu şekilde bir açıklama yapmış olması, öncesinde yapılan bazı açıklamalar filan bunlar futbol federasyonu tarafından incelenmeli, soruşturmalı.”

Orduspor, niye bu yolu seçmiş olabilir?

Sorunun yanıtını Nedim Türkmen’in şu cümlesinde bulabiliriz:

“3 Temmuz'dan bu yana yaşadığımız süreç göz önünde bulundurulursa hiç yapılmaması gereken bir açıklamaydı.”

3 Temmuz’dan bu yana “Futbolumuz temizleniyor” lafı, ısıtılıp ısıtılıp ortaya getirildiğine göre, “40 yıllık Kâni olur mu Yâni?” gibi deyişler, artık, futbolda geçerli olmamalı.


TURGUT ÇELİK/ Mersin

 
Toplam blog
: 2458
: 2418
Kayıt tarihi
: 10.11.08
 
 

24 Kasım 1944'te İspir'de doğdum. Ankara Kurtuluş Lisesi'ni, Dil ve Tarih - Coğrafya Fakültesi Tü..