Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Aralık '09

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Garanti Belgelerinizi İyi Saklayın

<ımg height="107" alt="" src="http://www.bilincalti.com/images/stories/garanti_belgesi.jpg" width="156" align="left" border="0">Yepyeni bir cihaz satın aldınız güle güle kullanıyorsunuz. Bir süre sonra arızalandı ve sizde bu ürünün fişini , garanti belgesini arama telaşı başladı. Bu evrakları nereye koyduğunuzu hatırlamak bir yana uzun bir zamanda aramakla vakit kaybediyorsunuz.

İşyerlerimizde olduğu gibi klasör sistemine evlerimizde de önem vermemiz gerekiyor. Genellikle tüm evrakların bir klasörde olması gene büyük bir zamanınızı alacağından , bu evrakların kategorilendirilerek Firmalar şeklinde föylere konulması düzenin en gerekli halidir. Örneğin Klasörünüzün içine ;

Beyaz Eşya kategorisi şeklinde bir A4 kağıdından sonra hangi Mağaza / Market'ten satın aldığınızın yazılı olduğu bir föy içine bu ürüne ait fiş , kredi kartı slibi ve garanti belgelerini koyabilirsiniz. Diğer Kategoriler içinde bu şekilde bir sıralamaya gidebilirsiniz.

Diğer önerim ise bu evrakları aldığınız cihazın ( sabit cihazlar için) gözükmeyecek bir kısmına zarflayarak yapıştırmak olabilir. Klasörlerinizin aşırı şekilde dolması ve takip güçlüğünde kalmanız durumunda bunu da deneyebilirsiniz.

Yazan : Turgay GEZİCİ

Diğer Yazılarım : www.bilincalti.com

 
Toplam blog
: 98
: 414
Kayıt tarihi
: 11.12.09
 
 

1977 İstanbul doğumluyum. Web Tasarım ve Bilişim Danışmanlığı yapmaktayım. Uzun yıllardır ilgi du..