Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Temmuz '07

 
Kategori
Siyaset
 

Garip bir paradox: Neo-con'lar ve Türk ulusalcılar

Garip bir paradox: Neo-con'lar ve Türk ulusalcılar
 

Yüzlerce siyasal söylemin, suçlamanın ve iddianın havada uçuştuğu bu günlerde en çok zihnimi meşgul eden ve bir türlü yanıt bulamadığım bir konuyu paylaşmak istiyorum. Bilindiği gibi Amerika'daki aşırı ulusalcı neo-conlar; çeşitli beyanatlarıyla ve tink-tank kuruluşlarından yansıyan senaryolarıyla(Hudson Enstitü'nün son senaryolarında olduğu gibi) AKP'den hiç hazzetmemektedirler. Michael Rubin ve Richard Perle'ın basına yansıyan demeçlerinden de bu açıkça anlaşılmaktadır. Eğer gerçek bu ise AKP'nin Neo-conların amerikancı politikalarına(Ortadoğu'daki enerji kaynaklarının kontrolü ve İran'a müdahale) yeterince hizmet edemedikleri sonucu çıkmaktadır.

Halbuki ulusalcı Neo-con'ların yukarıda belirttiğim isimlerinin ve tink-tank kuruluşlarının ülkemizde destekledikleri kesimler (ulusalcılar ve milliyetçiler) ise AKP'yi Amerika güdümlü ve Amerika'ya hizmet misyonu ile kurulmuş ve adeta ülkeyi Amerika'ya altın tepside sunan bir parti gibi göstermektedirler.

Anlatmaya çalıştığım paradox işte bu: Neo-conlar niçin Türkiye'de Anti-Amerikancı ulusalcı çevreleri AKP'ye tercih ediyor? AKP; Amerika'nın ortadoğu politikalarında Türk ulusalcılara göre daha mı faza sorun çıkarmaktadır? Hal böyleyse ulusalcılarımız AKP'yi niçin Amerikancı ilan etmektedir?





 
Toplam blog
: 7
: 418
Kayıt tarihi
: 20.04.07
 
 

Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Doçent'iyim. Halen İstanbul'da önemli bir laboratuva..