- Kategori
- Yemek - Mutfak
Garnitürlü Zeytinyağlı Enginar

Zeytinyağlı Enginar
MALZEMELER
* 4 Adet Enginar
* 1 Su Bardağı Bezelye
* 2 Adet Havuç
* 1 Adet patates
* 2 Adet Soğan
* 1 Yumurta Sarısı
* Yarım Limon
* Dereotu
* Bir Adet kesme Şekeri
* Tuz, Karabiber,Zeytin Yağı
YAPILIŞI
Öncelikle enginarları ayıklayıp yıkayın ya da hazır soyulmuş olarak aldığınız enginarları yıkayıp limonlu suyun içine bırakın. İki tane soğanları küçük küçük doğrayın ve derin ve geniş tencerede 10 dakika kadar zeytin yağıyla kavurun. Bir yandan da havuçları küp küp tavla zarı büyüklüğünde doğrayın patatesleri de aynı şekilde doğrayıp su dolu bir kaseye alın. Soğanlar 10 dakika kavrulduktan sonra içerisine şekeri ,tuzunu ve enginarları katıp üzerine de yarım limonu sıkıp üstlerini geçecek kadar da kaynar suyu koyarak 10 dakika kadar daha kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. Pişmekte olan enginarlara bezelye ve havuçları da katıyoruz . Yalnız enginarların üstüne gelmesin suyun içinde kalacak garnitürü.Havuçlar azıcık yumuşayınca patesleri de katalım. Bütün sebzelerin iyi piştiğine emin olduktan sonra bir tane yumurta sarısını azar azar yemeğin suyuyla çırparak tencereye ilave edelim. Dereotunu da ekleyip altını kapatalım ocağın. Servis yaparken enginar kasesinin içerisine kaşıkla alalım garnitürler . Zeytin yağı gezdirip servis için ılımaya bırakalım.