- Kategori
- Türk Mutfağı
Anne köftesi
köfte
http ://lezzetlibiseyler.blogspot.com
MALZEMELER:
* 1 Kilo kuzu gömlek yağıyla çekilmiş dana kıyması
* 1 adet kuru soğan
* 2 diş sarımsak
* 4 dilim bayat ekmek içi
* 1 yumurta
* yarım demet maydanoz
* karabiber
* kırmızı pul biber
* kekik
* yarım çay kaşığı karbonat
YAPILIŞI:
* Kasabınızdan etinizi çektirirken yarı yarıya olsun. Kızartırken yağ koymayacağınız için oranı yeterli gelecektir.
* Ekmeyi ufalayıp rendelediğiniz soğanlarla karıştırın.
* Baharatları, karbonatı ve maydanozu katın
* Sarımsakları iyice dövüp ilave edin ve yumurtasını da kırdıktan sonra iyice özleşene kadar yoğurun.
* Buzdolabın da ağzı kapalı olarak en az bir saat dinlendirin köfte hamurunu.
* Dinlenen köfte hamurlarını istediğiniz şekli verip teflon tavada yada ızgarada yağzıs olarak kızartın.
* Kızartma yaparken önce hızlı ateşte önlü arkalı mühürleyip daha sonra daha kısık ateşte pişirmeye devam edin.
* Yanında elma dilimli patates yapmak isterseniz. İnce kabuklu taze patatesleri uzun uzun doğrayıp bir kasede tuz bir iki yemek kaşığı zeytin yağı kekik, pul biber ve biberiye katıp harmanladıktan sonra yağlı kayıt serili tepside iyice kızara kadar 180 derecede pişirin. Afiye olsun...