- Kategori
- Türk Mutfağı
Haşlama sebzeli et

MALZEMELER :
•1/2 kilo kuş başı et yada 4 adet gerdan eti
•1 adet kuru soğan
•1 adet havuç
•1 adet patates
•1 adet kereviz
•4-5 dal maydanoz
•Tane karabiber
•Tuz.
•1/2 limon suyu
•2 yemek kaşığı un
•1 adet yumurta sarısı
Sos için:
•Üzüm sirkesi
•sarımsak
YAPILIŞI:
•Etleri kaynar suda 4-5 kere bekletip suyunu dökün. İyice akını akıtın.
•Daha sonra üzerini iki parmak geçecek kadar su ve tuzunu koyup düdüklüde kaynamaya bırakın.
•Diyer yandan sebzelerin hepsini iri kuşbaşı doğrayın.
•kereviz ve patatesi soğuk suda bekletin.
•Etler yumuşamışsa içine soğanları , tane karabiberi ve havucu atın.
•Hafif yumuşayınca havuçlar diyer sebzelerini de atın. Kereviz yapraklarını da mutlaka doğrayın.
•Tüm sebzeler yumuşayınca . Yumurta sarısı ,limon ve unu bir kasede çırpıp tencereye yavaş yavaş ilave edin.
•Sarımsakları ezin sirkeye katın. Tabağa sebzeli etin yanına suyundan da bolca alın ve maydanozları da üzerine ince ince kıyıp ilave edin. En son arzu ederseniz sirkeli sarımsaklı sosu ekleyebilirsiniz.Afiyet olsun....http://lezzetlibiseyler.blogspot.com/2011/11/haslama-sebzeli-et.html