- Kategori
- Yöresel Yemekler
Höşmerim

HÖŞMERİM
MALZEMELER:
2,5 Su bardağı süt
2 Yumurta sarısı
1 Su bardağı İrmik
1,5 Çay bardağı şeker
100 gr tereyağı
1 Çorba kasesi lor peyniri.
YAPILIŞI:
Lor peyniriniz yoksa 1 litre sütü kaynatıp içine 3-4 damla limon sıkın kesilen sütü tülbent ile ya da çok ince süzgeçte süzüp kullanabilirsiniz.
Öncelikle tencerede tereyağını eritip peynirleri iyice ezerek 10 dakika pişirin .
Şeker ve irmiği ilave edip pişirmeye devam edin.
Daha sonra sütünü ilave edin ve yumurta sarılarını da yavaş yavaş yedirin.
Muhallebi kıvamında olacak süt az gelirse ekleyin şekerini de ağız tadınıza göre ayarlayabilirsiniz. Benim damak tadıma göre yetiyor şekeri. Sıcakken servis kaselerine alalım. Sıcak olarak yemek isterseniz dondurma ile tavsiye ederim çok güzel oluyor. Afiyet olsun.
( Bıraktığınız yorumlar için çok teşekkür ederim)http://lezzetlibiseyler.blogspot.com/2011/11/hosmerim.html