- Kategori
- Yöresel Yemekler
Kadayıf dolması

KADAYIF DOLMASI
Erzurum'un meşhur kadayıf dolması ziyafetlerde, ramazanda, bayramda, sofraları süsler.
MALZEMELER: 500 gr tel kadayıf, 2 su bardağı ceviziçi, 4 yumurta, 1 çay bardağı süt,
ŞERBET İÇİN: 3,5 su bardağı toz şeker, 3 su bardağı su, çeyrek limon suyu
SERVİS İÇİN: Kaymak ya da dondurma
Önce şerbet hazırlanır, su ve şeker kaynatılır, ocaktan almadan önce limon suyu ilave edilip 5 dk,daha kaynatılır ve soğumaya bırakılır.Şerbet soğuk olmalıdır.
Kadayıf el kadar alınır yayılır, arasına dövülmüş ceviz konur, dolma gibi sarılır. eliniz sütle ıslatılarak dolmalar hafifçe sıkılır. Diğer bir kapta yumurtalar çırpılır, kadayıflar yumurtaya hafifçe batırılır ve çekilir, dolmalar sıkmadan kızgın yağa atılır, kızartılır. ( dikkat edilmesi gereken nokta kadayıflar sıcak, şerbet soğuk olacak ) Üstüne arzu edilirse kaymak, veya dondurma koyarak servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
NAHİDE ÇELEBİ