Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 

17 Ekim '11

 
Kategori
Yöresel Yemekler
 

Kadayıf dolması

Kadayıf dolması
 

KADAYIF DOLMASI


Erzurum'un meşhur kadayıf dolması  ziyafetlerde, ramazanda, bayramda, sofraları süsler.

MALZEMELER: 500 gr tel kadayıf, 2 su bardağı ceviziçi, 4 yumurta, 1 çay bardağı süt,

ŞERBET İÇİN: 3,5 su bardağı toz şeker, 3 su bardağı su, çeyrek limon suyu

SERVİS İÇİN: Kaymak ya da dondurma

Önce şerbet hazırlanır, su ve şeker kaynatılır, ocaktan almadan önce limon suyu ilave edilip 5 dk,daha kaynatılır ve soğumaya bırakılır.Şerbet soğuk olmalıdır.

Kadayıf el kadar alınır yayılır, arasına dövülmüş ceviz konur,  dolma gibi sarılır. eliniz sütle ıslatılarak dolmalar hafifçe sıkılır. Diğer bir kapta yumurtalar çırpılır, kadayıflar yumurtaya hafifçe batırılır ve çekilir, dolmalar sıkmadan  kızgın yağa atılır, kızartılır. ( dikkat edilmesi gereken nokta kadayıflar sıcak, şerbet soğuk olacak ) Üstüne arzu edilirse kaymak, veya dondurma koyarak servis yapabilirsiniz.  Afiyet olsun.

NAHİDE ÇELEBİ

 
Toplam blog
: 1977
: 1045
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..

 
 
 
 
 

 
Sadece bu yazarın bloglarında ara