- Kategori
- Yöresel Yemekler
Gliko yemeği

LİSELİLER YEMEKTE
Rahmetli annem Erzurum'a has yemekleri çok güzel yapardı. Kendisi Erzurum'luydu, o yörenin yemeklerini babam da severdi, özellikle Gliko yemeğini.
Gliko: aşurelik buğdayın öğütülmüşü, ince bulgur, yumurta, un, tuz su ile yapılırdı.
3yumurta kaseye kırılır 2 kaşık unla çarpılır, içine 5 kaşık ince bulgur 2 kaşık öğütülmüş aşurelik buğday konur tuz, karabiberle tatlandırılır iyice yoğrulur. Sonra avuç içine alınan bir miktar karışım uzun köfte şekli verilerek bir kaba sıralanır ve tuzlu kaynayan suyun içinde haşlanır, süzüldükten sonra kalaylı tepsiye dökülür üzerine sarımsaklı yoğurt terayağında kızıdrılmış nane, ve kırmızı biber dökülür servise hazır afiyet olsun.
NAHİDE ÇELEBİ