- Kategori
- Türk Mutfağı
Cezeryeli Damla Sakızlı Tavuk Göğsü tatlısı
CEZERYE MALZEMESİ:
4 adet büyük havuç
1 tatlı kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı zencefil.
2,5 tatlı kaşığı tarçın
5 adet karanfil.
1,5 Çay bardağı şeker
1 Su bardağı su
2 Yemek kaşığı Nişasta + 1 çay bardağı su
1,5 Çay bardağı dövülmüş fındık
Hindistan cevizi
Havuçları soyup doğrayalım. Düdüklü tencerede 1 bardak su ile 15 dakika pişirelim.
İyice yumuşamış olması gerekiyor. Blender ile çekelim pürüzsüz olmalı.
Daha sonra içerisine karanfilleri dövecekle ezip ekleyelim .Tüm baharatları da katıp şekeride ilave ettikten sonra karıştırarak pişirmeye devam edelim.
Şekerini kontrol edin isterseniz dahada ekleyebilirsiniz. Daha sonra nişastayı su ile açıp malzemeye yedirelim ve koyu muhallebi kıvamına geldiği zaman altını kapatıp fındıkları ekleyelim.
Tavuk göğsü için olan malzemeleri sırası ile yumurta, nişasta, un, pirinç unu ve sütü de yavaş yavaş ilave edelim. Çırpıcıyla pütürsüz olacak şekilde karıştıralım ve ocağın üstünde sürekli karıştırarak pişirmeye devam ederken damla sakızını da iyice ezip ilave edelim.
Pişirme sırasında şekeri de ilave edelim. Koyu bir muhallebi kıvamına gelince ocağın altını kapatıp margarini ekliyelim ve mikserle 5 dakika çırpalım.
Borcamı su ile ıslatalım ve üzerine tavuk göğsünü dökelim. Daha sonra üzerine cezeryeli muhallebimizi da katalım ve üstüne de hindistan cevizi ile süsleyelim. Dilerseniz benim gibi cup larda yapabilirsiniz iki kat cezerye arasına tavuk göğsünü koyarsanız çok güzel görüntüsü de olacaktır. Afiyet olsun.