- Kategori
- Türk Mutfağı
Patlıcanlı tepsi kebabı
Malzemeler:
•1 Kilo Kiyma
•200 gr Kuyruk yağı
•3-4 Adet patlıcan
•Tuz, karabiber, pul biber
•Domates
•Soğan
•Sivri Biber
Yapılışı:
• Patlıcanları doğrayıp tuzlu suda yarım saat bekletin. Daha sonra tekrar yıkayıp süzün.
•Kıyma, kuyruk yağı, tuz ve baharatları karıştın
•Köfte büyüklüğünde kıymayı elimizde yuvarlayıp bir patlıcan bir köftelerden sırasıyla dizelim tepsiye.
•Tepsinizde yer varsa ortaya domates, biber ve soğan ekliyebilirsiniz. Benim tepsim küçük olduğu için ayrı güveçlere koyarak pişirdim.
•Fırını 200 dereceye getirip üstüne folya koyarak yarım saat pişirin. Son 20 dakika da üstündeki folyoyu çıkararak pişirin. http://lezzetlibiseyler.blogspot.com/search/label/Kebaplar