Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Kasım '11

 
Kategori
Türk Mutfağı
 

Patlıcanlı tepsi kebabı

Patlıcanlı tepsi kebabı
 

Malzemeler:

•1 Kilo Kiyma
•200 gr Kuyruk yağı
•3-4 Adet patlıcan
•Tuz, karabiber, pul biber
•Domates
•Soğan
•Sivri Biber


Yapılışı:
• Patlıcanları doğrayıp tuzlu suda yarım saat bekletin. Daha sonra tekrar yıkayıp süzün.
•Kıyma, kuyruk yağı, tuz ve baharatları karıştın
•Köfte büyüklüğünde kıymayı elimizde yuvarlayıp bir patlıcan bir köftelerden sırasıyla dizelim tepsiye.
•Tepsinizde yer varsa ortaya domates, biber ve soğan ekliyebilirsiniz. Benim tepsim küçük olduğu için ayrı güveçlere koyarak pişirdim.
•Fırını 200 dereceye getirip üstüne folya koyarak yarım saat pişirin. Son 20 dakika da üstündeki folyoyu çıkararak pişirin. http://lezzetlibiseyler.blogspot.com/search/label/Kebaplar
 

 
Toplam blog
: 47
: 6692
Kayıt tarihi
: 10.11.11
 
 

Yemek yapmayı ve yedirmeyi çok severim. Bildiklerimi paylaşmak yeni şeyler öğrenmek en keyif aldı..