Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Nisan '14

 
Kategori
Haber
 

Gazeteci günlüğü

BİR SEÇİM ANALİZİ: ELEŞTİRİDE DE ÖVGÜDE DE İLERİ GİTMEYECEKSİN...
Bundan sonra yakin cevremle siyasi tartismalara girmeyecegim; artik gerek olmadigini gordum... Gazeteci, kendi degerlerine ters bile dusse gercegi gorup cesaretle yazan ve anlatabilen insandir! Kendi ongorusunu toplumun ortak dusuncesi olarak yansitan kisi degildir... Gozlemlerim ve dusuncelerimden dolayi dostlarim tarafindan herturlu sifat yakistirildi.
Secimin kazanani AK Parti... Yuzde 45 onemli bir oran. Bu secimler ve 17 Aralik sonrasi olan gelismeler Parti'nin kendini yenilemesine sebep olacaktir! Bir sonraki genel secimlerde AK Parti'de adi yolsuzluga bulasmis kimselerin tasfiye edildigini gorebiliriz.

Anamuhalefet Partisi CHP'ye baktigimizda ise disaridan bir cok aday getirmesine kendi orgutu ve secmeninin gereken destegi ve oyu vermedigini goruyoruz! 'İthal adayin genellikle tutmadigi' ongorusu burda da tuttu!

MHP'nin oylarindaki 'bolgesel-kismi' artisin da son zamanlardaki kutuplasmadan dolayi oldugu net goruluyor; ancak yine de secimin kaybedenlerinden.

HDP projesinin de tutmadigini goruyoruz! Guneydogu'da bazi illeri BDP'nin almasina ragmen genelde oylarin 5.3-5,5'da kalmasi da secmenin yerel yonetimlerde BDP-HDP cephesine oy vermek istemedigini gosteriyor! Sirri Sureyya Onder'in aday oldugu İstanbul'da oy kullanmamasi ise secmenin HDP'ye neden yerel yonetimlerde sans tanimadigina da onemli bir ornek gibi duruyor!

Secimlerin bir de ilginc bir yuzu var; Anket Sirketleri ve onlarin secimlerden once acikladiklari anket sonuclari!
Dikkat edildiyse Ak Parti'yi Yuzde 47 olarak cikaran da vardi, yuzde 36 olarak da... Hatta ismi gizli olan bir arastirma sirketinin calismasina gore iktidar Partisi yuzde 29 alacakti!
Arastirma sirketlerinin aciklamalarinda hata paylari olabilir, dogaldir; ancak 10 puanlik fark guvenirligi sorgulayacak derecededir. Bazi sirketlerin yuksek sesle yanildik demesinin zamani geldi gibi duruyor!
Belki de bir daha anket aciklamayip manipule etmekten vazgecerler! 

 
Toplam blog
: 2
: 496
Kayıt tarihi
: 06.04.14
 
 

Gazeteci / Muhabir / Journalist Aktif olarak Gazetecilik yapıyorum. ..