Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Kasım '10

 
Kategori
Güncel
 

Gazetelerin CHP Aşkı, Başlıklarda Nasıl Yer Buluyor?

Gazetelerin CHP Aşkı, Başlıklarda Nasıl Yer Buluyor?
 

3 Kasım’da CHP’de büyük bir dalgalanma başladı.

Öyle bir hava ortaya çıktı ki, koskoca CHP, Genel Merkez’de bir anda “iki başlı” duruma düştü.

Bir yanda “tüzük”ü uygulayan Kılıçdaroğlu’nun yeni MYK’si, öte yandan eski MYK...

Eski MYK adına konuşan, başta Hakkı Suha Okay, Önder Sav, Kemal Anadol, yeni MYK’yi, deyiş yerindeyse, “yaşa dışı” ilan ettiler. Genel Merkez’in farklı katlarında “güç bende” gösterisi vardı. “Eski”lerin, önderliğinde önemli bir karar alındı, “Tüzük Kurultayı”nın toplanacağını iilan edildi.

Kılıçdaroğlu, belirlediği MYK’yi Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na onay için gönderdi. Önder Sav ise, bunun geçersiz sayılması için Başsavcılık’a itiraza dilekçesi verdi.

Başsavcı, Kılıçdaroğlu’nun MYK’sini onayladı.

Böylece son nokta konumu oldu.

Önder Sav ve ekibinin, artık yönetimin dışında kaldığı kamuoyunda da resmileşti.

CHP’deki değişim/ değişiklik, bugün de gazatelerde önemli bir yer tuttu.

Gazetelerin bu CHP aşkı nedendir?

CHP’nin halkın, ülkenin gündemiyle ilgi söylediklerini görmezlikten gelen kimi gazetelerin, CHP’de bu duruma geniş yer ayırmaları ilgin değil mi?

CHP aşkı, ilk sayfada, başlıkta başlık üstünde yer buldu.

CHP konusuna, gazetelerden Akşam, (Sav: Direniş yok, genel sekreterlik bitti), Birgün (Yeni CHP’de yeni olan yönetimdir), Ortadoğu (CHP nereye koşuyor), Posta (Kılıçdaroğlu, Sav’a karşı twitter’da taraftar arıyor), Yeniçağ (Yeni rota kaosa gebe!) ilk sayfadan; Haber Türk (Kılıçdaroğlu affı ve türbanı bize mi sordu), Radikal (CHP’de iç barış formülü: Tasfiye sonrası çay partisi), Sözcü (Devrim getiren sözler) başlık üstünden yer verdiler.

CHP'ye başlıkta yer ayıran gazeteler:

Sav’a darbe üstüne darbe (Bugün)

(CHP yönetiminden tasfiye edilen Önder Sav yeni şoklarla sarsıldı. Sav’ın isteğiyle yeni bir Kurultay için imza veren Parti Meclisi üyeleri geri çekildi.)

Kılıçdaroğlu rahatladı (Cumhuriyet)

(18 PM üyesi imzasını geri çekti: Kılıçdaroğlu milletvekilleri ve PM üyeleri ile görüşmeler yaparak “normalleşmeyi sağlama” ve örgütü yanına çekme” çabası içine girerken, parti meclisindeki dengeler de değişmeye başladı. Sav’a destek veren 59 üyeden 18‘inin imzasını çekmesi PM’nin “MYK üyelerini düşürme” olanağını ortadan kaldırdı. Yargıtay Başsavcılığı da Kılıçdaroğlu’nun belirlediği yeni MYK üyelerini parti siciline işledi. Kılıçdaroğlu’nun “seçimli” kurultay için acele etmeyeceği bildirildi)

Kılıçdaroğlu hakim Sav mahkemede (Evrensel)

(CHP’de başlayan gerilimde gelişmeler Kemal Kılıçdaroğlu’dan yana. Önder Sav ise yeni MYK’nın iptali için Yargıtay’a başvurdu)

Sav’ın ipini Baykal çekti (Güneş)

(40 yıllık dostu Baykal’ı bir günde harcayan Önder Sav, benzer bir operasyonla saf dışı edildi. Düğmeye 29 Eylül’de Baykal-Kılıçdaroğlu görüşmesine basıldı)

Asıl şimdi lider (Hürriyet)

(Yargıtay Başsavcılığı, CHP liderinin belirlediği MYK’yı onayladı. Sav’a karşı siyasi ve hukuki zafer kazanan Kılıçdaroğlu, CHP’nin yeni çizgisini Hürriyet’e anlattı)

6 ok ikiye bölündü (Milli Gazete)

( “Atatürk’ün partisi” partisi olmakla övünen ve bir türlü iktidar olamayan CHP, “derin CHP” ve “yeni CHP” ayrışmasıyla çatırdıyor)

Twitter hamlesi (Milliyet)

(Önder Sav’ın teşkilattaki etkisini bilen Kılıçdaroğlu, twitter gibi sosyal paylaşım sitelerinden vatandaşa çağrı yaptı: Gönüllere ihtiyacım var)

Sav’ın son çırpınışları (Sabah)

(Başsavcı, Kılıçdaroğlu’nun yeni MYK’sını onaylayınca Önder Sav’ın tek seçeneği kaldı: Olağanüstü kurultay)

Başsavcı kararıyla lider (Star)

(Tüzük uyarısıyla Genel Sekreter Önder Sav’ı tasfiye sürecini başlatan Yargıtay Başsavcısı, Sav’ın “Yeni MYK ataması hukuksuz” itirazını da reddetti ve Kılıçdaroğlu’na ‘tek adamlı’ yolunu açtı.)

Baba gönderdi (Takvim)

(CHP’deki iç savaşın perde arkası kulislere farklı yansıdı. Kenal Kılıçdaroğlu’na, Önder Sav’dan kurtulmasını “Süleyman Demirel’in tavsiye ettiği” öne sürüldü)

Sav’a son darbe Yargıtay’dan (Taraf)

(CHP’de 18 üyenin kurultay imzasını geri çekmesinin ardından Yargıtay Başsavcılığı da Kılıçdaroğlu’nun listesini onayladı. Partinin 53 yıllık karakutusu Sav, bir anda yalnız kaldı)

Savuşturuldu (Türkiye)

(Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’ın CHP’nin yeni yönetimini onaylamasıyla, Önder Sav’a yeniden genel sekreter olma kapısı kapandı)

Ecevit’li mesaj (Vatan)

(CHP, bugün ilk kez Genel Merkez’de Bülent Ecevit’i anma öreni düzenliyor. Partideki gücünü pekiştiren Kılıçdaroğlu, izleyeceği yeni ‘Halkçı’ çzigisinin ipuçlarını verecek)

CHP’nin ekseni kaydı (Yeni Şafak)

(Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı, Kemal Kılıçdaroğlu ve Gürsel Tekin’in belirlediği yeni CHP yönetimini onayladı. Parti resmen ikiye bölünürken, statükocu kanadın temsilcisi Önder Sav’ın “Partinin eksenini kaydırtmayız” çıkışı 24 saatte söndü)

Yargıtay’dan umduğunu bulmayan Sav, kurultayı zorluyor (Zaman)

(CHP’de Kılıçdaroğlu ile Önder Sav arasında yaşanan iç savaş Yargıtay’a taşınırken, aynı gün karar çıktı. Yeni yönetimin iptalini isteyen Sav’a Başsavcılık’tan kötü haber geldi. Klıçdaroğlu’nun belirlediği MYK’nın siyasi partiler siciline işlendiği bildirildi. Yönetimden tasfiyesi kesinleşen Sav, seçimli kurultay hazırlıklarına başladı. Kılıçdaroğlu ise bir araya geldiği PM üyelerinden Sav’a verdikleri desteği geri çekmelerini istedi)

 
Toplam blog
: 2458
: 2418
Kayıt tarihi
: 10.11.08
 
 

24 Kasım 1944'te İspir'de doğdum. Ankara Kurtuluş Lisesi'ni, Dil ve Tarih - Coğrafya Fakültesi Tü..