Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Temmuz '16

 
Kategori
TV Programları
 

Geçen Haftanın (27 Haziran - 3 Temmuz 2016) en çok izlenen dizileri!

Geçen Haftanın (27 Haziran - 3 Temmuz 2016) en çok izlenen dizileri!
 

TNS ölçümlerine göre hazırladığım 26 Haziran - 3 Temmuz 2016 Tarihleri arasında ekranlarımıza gelen, Total’de ve AB’de ilk ona giren, haftanın dizi karnesini aşağıda bilgilerinize sunuyorum.

Sezon dizilerinin final ya da sezon finali yapması ile, meydan yazlık dizileri ve eski dizilerin tekrarına kaldı. Bu nedenle de reytingler yerlere çakıldı diyebiliriz. Reyting puanlarının çok aşağılara düştüğünü görüyoruz. Bilhassa AB'de 4 puan altına düştü.

Total'de Arka Sokaklar aldığı 5,62 puan ile geçen hafta olduğu gibi 1.sırada yer aldı. Total'nin 10.sırasında ise, Fox Tv'ni Kördüğüm 26.bölümünde aldığı 2,38 puanla 10.sırada yer almıştır.

AB'nin ilk sırasında Atv'nin yeni dizisi olan Seviyor Sevmiyor 3.Bölümünde aldığı 4,12 reyting puanı ile ile yer aldı. AB'de 1o.sırasında ise, 1,92 ile Star Tv'nin Hanım Köylü dizisi yer almıştır.

Star Tv yeni dizisi Hanım Köylü, yayın günün değiştirdi ve Pazartesi akşamına geldi. Yeni günü pek sevmedi. AB'de 14.sırada yer aldı.

Tatlı İntikam 15.bölümü ekranlara gelmedi, yerine kolaj bölümü geldi.

Serkan Çayoğlu ile Hande Doğandemir'in yeni dizisi Hayatımın Aşkı 8.bölüm ekranlarımıza geldi. Reytingleri, maalesef düşük g elen reytinglerle dereceye girmedi.

Atv'nin yeni dizisi 3.bölümü ekranlara geldi. AB2de Haftanın dizilerinde ilk sıraya yerleşti. Başlıca rollerde, Zeynep Çamcı, Gökhan Alkan ve Yiğit Kirazcı rol alıyor. Dizi sevilmişe benziyor.

Reyting Nedir?
Reyting, izleyici tercihlerine göre ortaya çıkan izlenme payının kanallara ve programlara paylaştırılması ile oluşan değerlendirmedir. Reyting değerlendirmesi kanallar ve reklam şirketleri adına TNS tarafından gerçekleştirilir. Ölçme işlemi yaklaşık 2200 haneye yerleştirilen ve gizli tutulan reyting ölçme cihazları ile elde edilir. Reyting sonuçları, tüm gün boyunca izlenen programların listelenmesine imkan verir.

Ölçümler nasıl yapılıyor ?

Bağımsız kuruluş tarafından hesaplanan sonuçlar 3 kategoride hesaplanıyor ab total ve abc1 kategorileri sonuçlarında share ve rating sıralı olarak 100 tv programı günlük olarak paylaşılıyor reklam verenler ve yapımcılar için önemli yere sahip olan sonuçlar denek tv'lerde ki ölüçüm cihazları vasıtasıyla istatistiki bilgileri alınıyor.

Bu hafta en çok izlenen ilk ona giren dizlere göz atalım. Bu sıralama sadece dizilerin reytingler yüzdesine göre en çok izlenen dizilerin ilk 10’da yer alanlarını sıralamaya koyuyorum. Yarışma, eğlence ve haber programları yüzdeleri yüksek olsa da bu sıralamaya koymuyorum. Bu sadece dizilerin yarışıdır, en çok izlenen dizilerin sıralamasıdır. Bir nevi dizilerin karnesidir.

 

Geçen Haftanın En Çok İzlenen Dizileri:

Total ilk 10:

1.Arka Sokaklar 408.Bölüm (Kanal D)........................5,62 - 21,44

2.No:309 5.Bölüm (Fox Tv).........................................5,10 - 17,41

3.Seviyor Sevmiyor 3.Bölüm (Atv)..............................4.00 - 13,69

4.Yüksek Sosyete 3.Bölüm (Star Tv)...........................3,61 - 12,24

5.Hanım Köylü 10.Bölüm (Star Tv).............................3,57 - 12,76

6.Hayat Sevince Güzel 4.Bölüm (Fox Tv)....................3,45 - 12,34

7.Beni Afet 1011.Bölüm (star Tv).................................3,37 - 16,28

8.Hayat Şarkısı 21.Bölüm (Kanal D)............................3,30 - 11,73

9.Aşk Laftan Anlamaz 3.Bölüm (Show Tv)..................3,10 - 10,58

10.Kördüğüm 26.Bölüm (Fox Tv)................................2,38 - 8,17

 

AB’de ilk 10:

1.Seviyor Sevmiyor 3.Bölüm (Atv)..............................4,12 - 15,10

2.Arka Sokaklar 408.Bölüm (Kanal D).......................4,09 - 15,52

3.No:309 5.Bölüm (Fox Tv).........................................4,02 - 14,79

4.Hayat Şarkısı 21.Bölüm (Kanal D)............................3,76 - 13,77

5.Yüksek Sosyete 3.Bölüm (Star Tv).............................3,70 - 12,60

6.Hayat Sevince Güzel 4.Bölüm (Fox Tv)......................3,67 - 12,89

7.Kördüğüm 26.Bölüm (Fox Tv)....................................2,93 - 9,89

8.Beni Afet 1010.Bölüm (star Tv).................................2,42 - 14,44

9.Aşk Laftan Anlamaz 3.Bölüm (Show Tv)...................2,35 - 8,65

10.Hanım Köylü 10.Bölüm (Star Tv).............................1,92 - 6,76

 

TOTAL ve AB Grubunda reytingleri en yüksek olan ilk 5 sıralaması:

1.Arka Sokaklar : Bu hafta Total'de aldığı 5,62 reyting puanı ile bu hafta 1.sırada yer aldı. Kanal D ekranlarının uzun soluklu dizisi Arka Sokaklar'ın 408. Final bölümünde nefesler tutuldu. Rıza baba hastaneye getirilir ve acil ameliyata alınır. Reşat Hoca’nın gelişi beklenmeden ameliyata başlanır. Suat kısa süre önce hayat arkadaşını yani Hüsnü'yü kaybedebilecek olmanın acısını en iyi bilen kişi olarak Ayla ve Pınar’a büyük destek olmaya çalışır. Nazike Rıza’ların evinde kalıp çocuklara bakmaktadır, Pınar Suat ile birlikte hemen hastaneye gelirler. Rıza’nın vurulduğu marketin güvenlik kamerası kayıtları ekibin eline geçer. Kamera kayıtlarında Deniz’i gören ekip şaşırır. Azmi haberlerden Rıza’nın vurulduğunu ve komada olduğunu görür. Azmi, Erdal, Sado ve Maksut’u himayesine alır. Azmi artık düşmüş haldedir. Eski gücü yoktur.

fft99_mf727769 arka sk.

 

2.No:309 : Fox Tv'nin yeni dizisi No:309'un 5.bölümünde Totatl'de aldığı 5,10 reyting puanı ile 2.sırada yer almıştır. Heyecanlı bölümde, gazetecilerin eve gelmesi yeni gerginliklerin yaşanmasına sebep oldu. Onur gazetecilerin sorularından sonra Lale'den yine şüphelenmeye başladı. Onur'un Lale'den şüphelenmesi ikilinin arasının iyice açılmasına neden oldu. Ülkedeki gazeteler manşetlerine Onur ve Lale ikilisinin durumunu taşıdılar. Pelinsu gazeteleri çıkan bu haberlere tesadüfen rastladı. Fikret ve Yıldız, Lale ve Onur'un bir an önce evlenebilmesi için İsmet'i devreye soktu. İsmet haberi alır almaz hemen harekete geçti. Songül'ü arayarak Lale'yi istemeye geleceklerini söyledi. Öte yandan Lale'nin istenmeye geleceğini duyan Betül sinsice bir plan yaptı. Durumu haber alan Onur ve ailesi hemen ailesiyle Lale'nin yanına hastaneye gitti. Lale'nin fenalaşıp hastaneye düşmesi başta ailesi olmak üzere herkesi heyecanlandırdı. Öte yandan İsmet Lale'nin Onur ile evlenmek istemediğini duyunca olaya müdahale etti. Onur ile konuşarak Lale'yi evlenmesi için ikna etmesi konusunda tembihledi. Lale bir süre sonra Onur ile evlenmeye karar verdi. Ayrıca Onur'un sunduğu evlilik sözleşmesini de kabul ederek imzaladı. Lale'nin fenalaşmasından sonra ailesi onu hemen hastaneye kaldırdı. Lale'nin fenalaşmasından sonra ailesi onun için endişe etmeye başladı.

no309_5_bolum_2_fragmani_h1948_8d21d

 

3.Seviyor Sevmiyor: Henüz 3.bölümü yayınlanan Atv'nin yeni dizisinin 3.bölümünde AB'de aldığı 4,12 puanla 3.sırada yer aldı. Peki 3.bölümde neler oldu? Deniz, en yakın arkadaşı İrem'i yerine geçirerek kurtulduğunu sandığı ilk aşkı Yiğit'le yeniden burun burunadır.
Deniz, en yakın arkadaşı İrem'i yerine geçirerek kurtulduğunu sandığı ilk aşkı Yiğit'le yeniden burun burunadır. Yiğit, Deniz'in yeni girdiği işindeki patronudur. Deniz, Yiğit'ten köşe bucak kaçmaya başlar. Ancak iş gereği sürekli bir araya gelmek durumunda kalırlar. Deniz'in durmadan eli ayağına dolaşır. Yiğit ise bu yeni stajyerden hiç hoşlanmaz. GoFlamingo dergisi için bir parti düzenlenecektir. Kızlar, partinin İrem'in çalıştığı otelde olacağını duyunca işler daha da karmaşık bir hal alır. Yiğit, İrem'i yani Deniz sandığı ilk aşkını Londra'da bilmektedir. Deniz, Yiğit'in İrem'i tanımaması için onu erkek kılığına sokar.

seviyor-sevmiyor-3-yeni-bolum-

 

4.Hayat Şarkısı : Dizinin 21.bölüm sezon final bölümünde AB'de aldığı 3,75 ile 4.sırada yer almıştır. Hayat Şarkısı Sezon Finali ile ekranlara geldi! Hülya yolun sonun geliyor ve tüm sırlar açığa çıkıyor. Cem ve Zeynep’in planı devreye girmiş Mahir’in annesi Emine kaçırılmıştır. Mahir, annedediği Emine’yi kurtarabilmek için Hülya’nın sırlarını tek tek açıklamak zorundadır. Hasta olan Emine’yi kurtarmak için süre kısıtlıdır. Hülya artık bu savaşta tek başınadır. Aylin, Kerim ile karşılıklı görüşmek ve Kerim’in okuldan atılmasına sebep olan olayların gerçek yüzünü anlatmak için İstanbul’a gelir. Kerim bu görüşmenin tüm ailenin huzurunda yapılmasına karar vermiştir, Aylin’i eve çağırır. Filiz ve Nurgül, Bayram’a Mehmet hakkındaki sırları anlatmak, Mehmet’in annesinin Filiz olduğunu açıklamak için Bayram ile buluşur. Hülya her yönden sıkışmıştır ve bir seçim yapmak zorunda kalacaktır.

hayat-sarkisi-21-bolum-sezon-finali

 

5.Yüksek Sosyete : Star Tv'nin yeni dizisi Yüksek Sosyete 3.bölümü ile bu hafta da AB'de aldığı 3,70 ile 5.sırada yer alıyor. Bir müşteriyle yaşadığı münakaşa yüzünden işine son verilen Cansu, Oliva'yadan ayrılır. Ancak suya düşen yeni hayat planından vazgeçmek gibi bir niyeti yoktur. Kerem ise hem Oliva'yı korumak hem de Cansu'yu kazanmak için harekete geçer. Cansu ve Kerem'i beklenmedik biri bir araya getirir. Markette verilen moral yemeğinden sonra Kerem ile Cansu parkta salıncakta mutlulukla sallanırken, Cansu'ya Ecem'in verdiği haber ile kötü biter. Süreyya'nın çalıştığı vakfa bebeğiyle giden Işıl; böylece Süreyya'yla arasında bir savaş başlatmış olur.Çapkın Mert ise Ece'ye kendini affettirmek için birbirinden eğlenceli yollar dener.

yuksek-sosyete2
Her iki kategorinin ilk on'da yer alan dizileri :

Hayat Sevince Güzel, Hanım Köylü, Hayat Şarkısı, No:309, Seviyor Sevmiyor, Aşk Laftan Anlamaz, Yüksek Sosyete, Kördüğüm ve Arka Sokaklar her iki grupta yer alan diziler olmuştur.

Kanallara göre sıralamaya göz atarsak :

Total grubunda: Star Tv ve Fox Tv 3'er dizi. Kanal D 2 dizi. Atav ve Show Tv birer dizi ile yer almıştır.

AB’de ilk onda: Star Tv ve Fox 3 dizi. Kanal D 2 dizi ve Atv ve Show birer dizi ile yer almıştır.

Bu haftanın kanalı; Total'de ve AB'de 3'er dizi ile Star Tv ve Fox Tv. haftanın birinciliğini paylaşmışlardır.

Yarın bayram haftası, Bayram eğlence programları öne çıkacak, dizi cephesi sönük geçecektir.

Ekran başında olsanız da, olmasanız da herkese mutlu bayramlar.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilar-blog.com

Not: Görseller tarafımdan İnternetten, sıralamalar dizi reytinglerinden alınmıştır.

 

 
Toplam blog
: 2032
: 2969
Kayıt tarihi
: 18.06.12
 
 

Emekliyim. Doğayı, Sabahın erken saatlerinde doğada yürümeyi, Hayvanları, bilhassa köpekleri çok se..