Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Nisan '17

 
Kategori
Deneme
 

Geceye dair

Geceye dair
 

Bir varmış bir yokmuş diye başlar tüm masallar lakin sonu hiç düşünülmez. Neden bir var ve bir yok. Niçin bu tezatlık? Belki de içimizde var olan bu yaşama hevesinin bize unutturduğu ama hayatın her fırsatta aklımıza getirdiği o şey “bugün varsın, yarın yok.” Evet, bugün varım ve bu satıları yazabiliyorum peki ya yarın? Ya birkaç saniye sonra...

Nihayet gece çökmüş, açmıştı kollarına tüm sessizliği ile. Kim anlardı ki başka onu. Camı açtı. Pencerenin yakınına oturdu.  Bahar serinliği vuruyordu ama içine işlemiyordu. Akşam eve dönerken tekelden aldığı, adını da tek bildiği marka olan sigarasını da iliştirdi yanına. Çekmeceye uzanıp rujunu aldı. Nedendir bilinmez ama sigara içmek istediğinde dudaklarına o ruju sürmeden edemezdi. Belki de sigarayı masum bir kadına yakıştıramadığı içindir ki masumiyetini bir bordo ruja değişmişti makyajsız yüzünde. Paketten bir dal aldı ve sevdanın öptüğü o dudaklara yerleştirdi zehrini. Kibritin alevi ile cız etti tütüne sarılı kağıt. Derin bir nefes çekti. Acemilik; hafifçe öksürdü, birazda suratı ekşidi ama çabuk alıştı zehire. İnceden çiseleyen yağmura karıştı alevin sessizliği, arındı. Odaya yükselen duman ile pencereden nüfuz eden toprak kokusuna sarılmış temiz havanın verdiği savaşı izlerken unuttu bir anlıkta olsa yüreğini kasıp kavuran acılarını.

Vakit bi geçmek bilmez gibi geliyor bir de alıp başını yürüyordu. Bir o şarkıya bir bu melankoliye vurdu sabaha kadar kendini. Nihayet paket de bitti ciğerleri de.. “niye içtim ki ben bu zıkkımı leş gibi oldu ağzımın tadı” dese de son nefesi çekti öyle söndürdü sigarasını.

 
Toplam blog
: 35
: 225
Kayıt tarihi
: 21.05.11
 
 

Henüz hayatının "öğrenme" aşamasında olmakla birlikte  yıllardır yazmak ve yazdıklarımı paylaşmak..