Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Ocak '08

 
Kategori
Spor
 

Geçmişe değil, geleceğe bakalım!

Geçmişe değil, geleceğe bakalım!
 

Son 10 yılın başkanı!


Milliyet'in 54. Geleneksel Yılın Sporcusu anketi sonuçlandı. Bu sonuçlara göre:

YILIN TAKIMI: FENERBAHÇE (Bence son on yılın takımı)

2007 Fenerbahçe'nin kuruluşunun 100. yılıydı. Beşiktaş daha önce asırlık ömrünü şampiyonlukla kutlamıştı. Sarı-lacivertliler de bu başarıya ulaşan ikinci takım oldu ve Milliyet okurları, bu sezon Avrupa'da da başarılı sonuçlar alan, Şampiyonlar Ligi'nde ikinci tura çıkan son şampiyonu seçmişler.

YILIN SPOR ADAMI : AZİZ YILDIRIM (Bence son 10 yılın)

Fenerbahçe'nin 100. yılında şampiyonluğa ulaşmasında, Başkan Aziz Yıldırım ve yönetici arkadaşlarının rolü küçümsenemezdi. Üstelik, 100. yılda yapılan göz kamaştırıcı etkinlikler ve çağdaş bir yapıya kavuşan sarı-lacivertli kulübün başında yer alan Aziz Yıldırım'ı da, Milliyet okurları ilk sıraya taşıdı, zirveye çıkardı.

YILIN SPORCUSU : MEHMET AURELİO (Bence her zaman Alex, ikinci Aurelio olabilir)

Mehmet Aurelio, birçok hocanın imrenerek baktığı futbol yıldızlarından biri... Gerek sahadaki enerjisi, gerekse centilmenliği ile hep ön planda... Üstelik Türk olarak, Milli Takım'ın Euro 2008'e gitmesinde önemli bir rol oynadı. Milliyet okurları da, kendisini Türk gibi hisseden Aurelio'yu böyle taçlandırdı.

YILIN TEKNİK DİREKTÖRÜ : BÜLENT UYGUN (eski Fenerli ) (Bence ikinci sıradaki ARTHUR ZİCO, çünkü Bülent Uygun bugün var, yarın yok. Zico, bir EFSANE olacak!)


Kıskanmayın bir gün sizin de olur. Dün 100. yılımızı 9 branşta 251 kupa ile kapattık. Sadece futbolda değil. Tarihteki şanlı yerini aldı 100. yıl. Gerçi biz geriye değil, hep ileriye geleceğe yönelik planlar yapıyoruz. Bu kadar engele rağmen, bu kadar rakibe rağmen tek başına, başı dik, gözü yukarıda ilerliyor Sarı Kanarya. Bu yıl Avrupa'da ben en az yarı final oynarız, diyorum. İçimden geçen aslında KUPA. Olmazsa da seneye. Bu sevda bitmez!

Gelelim asıl meseleye: Sayın Ümit Abiniz, Beşiktaş MB sorumlusu olarak bir liste çıkarmış. Lisansları var mı, yok mu bilemeyiz...Yazmış da yazmış. Kaç gündür bomba patlatacağım, deyip duruyordu. Çıtır pıtır patlattı. (Berlin 'de bomba yapan yok mu ki? Buradan yollayalım iki-üç terörist :)

Yazmış da yazmış, dedim ya! Sakat mı, oyuncu, aktif mi, değil mi, bilen yok. Aynen gerçek Beşiktaş gibi. Oyuncu çok, transfer bol, ama saha da onbiri bulacağım diye göbeği çatlıyor Ertuğrul Sağlam'ın. Yalan mı?

Bayan futbol takımı sanki, bizim Ahmetler o sahaya çıkmaz valla! Kaleyi de Celal Bey'e vermiş. Celal Bey üşengeçlikten mesaj bile yazmıyor. Kaleye giden topa elini uzatmaz bile, bırak giderse gitsin, der. Bir Mine Hanım var, fanatik. O da kendi sahasında iyi performans sergiliyordu da, deplasmanını hiç göremedik. Delgado gibi, dışarıya pek gitmiyor.

Benim Fener listem futbol takımı içindi: 22 kişilk kadro ve teknik ekip. Tribünleri filan yazmadık henüz. Bir amigo temsilcimiz var: Ergin. Sadece yorum yazar, ama fanatiktir. Gerekirse ben de bir çarşaf liste hazırlarım, yöntemi bildirirse Ümit Bey!

Şimdilik hemen birkaç takım çıkarayım:

As Takımı:
Kalede. Mehmet Eren, savunma: Aydın Sevinç, Aydın Tiryaki, Tamer Kaplan, orta saha: Ahmet Üstündağ, Ahmet Aydın, Ahmet Balcı (Alex gibi kaptan), Ahmet Abim-sportMAN07, Ahmet Yılmaz, forvetler: Murat Ertaş, Efsane baterist Metin.

Yedekler: İbrahim Pekbay, Emre Tekin, Yıldız Nihat

Kulüp Başkanı: Alev Meisel

Teknik Direktör. Bendeniz (Zico Zekiye)
Tercüman: FiGeN
Kaleci Antrenörü : Baytema

2. Takım:

Kalede: Sivyus, savunma : Kemal Sanlı, belepheron, İlyas Bayram, Necip Köni, orta saha: Erdoğan Şahin, Mesut Selek,Talip Bölükbaşı, Furkan-Cenker, forvet: Ali Gel, Karga.

Yedekler: Engin Niyazi, Schwabach, Hasan Göksu-P.Bahçe .Tayfuntabak

3. Takım: Kalede: Erol Işık, Savunma: Serhat Çantagin, Erkan Akbaba, Alp Özar, İzmirli Demir, orta saha: Erhan Türk, Canzaimoglu, Gökhan on Post, Sami Murat, Hücum: Mehmet Özen, Erkut Tekin.


4. Takım: (Bayan Takımı:)

Kalede: Aylin GÖK, Savunma: Emel Bahadır, Kevser Şekercioğlu, Shalimar, Mine Sevinçoğlu, orta saha: Mutlumavi, Nursen, Sevim Özkan, Işıl, forvetler: September1-Özlem, Tijhal

Antrenör: Lavinya

Yedekler: Melisa, Nazan Köseoğlu, Gülden Işık, Dilek Aglağu, Yedek kaleci: Seçilce..

Maç Yorumcusu (TRT Temsilcisi : Vakayinivus), Kadrolu Astrolog: Meral Yağcıoğlu.

Gamze İlerçi, Halide (Transfer listesinde)

Tribün Sorumlusu: Ergin

Taraftarlar: Emre Uyar, KGEYGS, Emef, Gamze'nin Eşi Ahmet İlerçi Bey,fegökçe, KanaryaHakan, Kadıköylü, Eflatuun...

(Liste, sadece benim sayfama yazılan yorumlar ve gördüklerimden hazırlanmıştır, biliyorum ki daha yüzlerce Fenerli var aramızda.)

Haydi yılın ilk yazısı da spora gitti, anlı-şanlı Fenerbahçe'mize. Sonu gelir inşallah!

Selamlar-sevgiler!

Haydi Fenerliler listeye girin!...




Resim Alıntıdır:

http://www.fenerbahce.org/


Haber Alıntıdır:
http://www.milliyet.com.tr/2008/01/01/spor/aspo.html

 
Toplam blog
: 480
: 2046
Kayıt tarihi
: 27.03.07
 
 

Üstkimliği ile insan, altkimliği yeterince kalabalık birisi; Eş, anne, öğretmen emeklisi. Doğa, H..