Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Mart '12

 
Kategori
İş Yaşamı - Kariyer
 

Geleceğin Meslekleri

Geleceğin Meslekleri
 

meslekler


Az önce internette bir haber okudum. Malum ülkemizde iş sıkıntısı olduğu için bu haberi kısmen paylaşmak istedim. Konu şuan ve geleceğin meslekleri hakkında bilgi veriyor.

Son dönemde popüler olan mesleklerin başında, sosyal medya uzmanlığı göze çarpıyor. Artık sosyal medya bir çok konuda öncülük eden bir yapıya sahip oldu. Bu platformu kullanarak rant sağlayan binlerce insan olduğunu düşünürsek ,gelişmesi yüksek bir meslek diyebilirim.

Son dönemde popüler olan diğer meslekler ise, Seo uzmanlığı, konsept yaratıcılığı, tasarım, AR-GE ve teknoloji.

Hemen hemen her kategoride bir site/blog kurulduğu bir dönemde, elbette seo uygulamaları ön plana çıkıyor. Arama motorlarında üst sıraya çıkmak isteyen bir çok kişi, bu işlemleri yaptırmak için seo uzmanları ile anlaşıyor. AR-GE ise zaten her zaman popüler olan bir meslek. Her firmanın başarılı olması için AR-GE kısmına önem verdiğini söyleyebilirim. Bu mesleği tercih eden sanırım iş bulma konusunda sıkıntı yaşamaz.

Gelecekte ön planda olacağı tahmin edilen diğer meslekler ise; genetik mühendisliği, moleküler biyoloji, uluslararası hukuk müşavirliği, modern hayvancılık ve organik tarım. Eğer yaşınız hala geçmediyse veya çocuklarınızı, kardeşlerinizi, akrabalarınızı bu mesleklere yönlendirerek en azından iş bulma konusunda yaşanılan sıkıntıları aza indirebilirsiniz.

 
Toplam blog
: 77
: 1884
Kayıt tarihi
: 23.01.12
 
 

Kendimi anlatmayı pek sevmem. Çünkü insanın kendinden bahsetmesi siyasetçi olmak ya da siyaset ko..