Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Eylül '08

 
Kategori
Futbol
 

Geleceğin yıldızları - Fernando Martín Forestieri

Geleceğin yıldızları - Fernando Martín Forestieri
 

İtalya'nın Siena takımında forma giyen 18 yaşındaki genç oyuncu orta alanda ofansa dönük görev alıyor. Her iki ayağını da çok iyi kullanıyor oluşu O’nu benzerlerinden ayıran en önemli özellik. Üstün top kontrolü, tekniği ve futbol zekâsı ile kolaylıkla oyunu yönlendirebiliyor ve oyuna hükmedebiliyor. Genç yaşına rağmen daha şimdiden O’nun görev aldığı orta alan yaratıcılık sıkıntısı yaşamıyor.

1990 Arjantin –Rosario doğumlu genç oyuncunun kariyeri 2003 yılında Newell’s Old Boys takımında başladı. Aynı yıl içerisinde Boca Juniours’ca 50.000 Euro ya transfer edildi. 13 yaşında ilk transferini gerçekleştiren genç yeteneğin Lionel Messi ile kıyaslanmaya başlaması fazla uzun sürmedi.

16 yaşında Genoa’lı yetenek avcıları O’nu ailesinin de etkisiyle İtalya’ya getirmeyi başardı. Henüz formasını giydiği Genoa takımıyla çıktığı sezon başı hazırlık maçlarından birinde Torino’dan transfer teklifi aldı. Ailesinin İtalyan oluşu henüz 17 yaşındayken O’nun hayallerini süsleyen İtalyan ulusal takımının formasını Arjantin’i reddederek giymesine neden oldu. Sonrasında yedi kez daha U-17(5 gol) ve on dört kez U-19(4 gol) takımlarında forma giydi.

2007-2008 sezonun onun futbol kariyeri için önemli bir dönüm noktasıdır. O sezon 103. kuruluş yıldönümünü yaşayan Siena takımı, “El Topa”nın transferini gerçekleştirdi. Siyah-Beyazlı taraftarlar Genoa’nın Messi’sinin transfer etmiş olmanın memnuniyetini fazlasıyla yaşadı. Fernando, Siena formasıyla o sezon 17 resmi maçta toplam 606 dakika forma giydi ve 1 gol, 1 asistle oynadı. Seri-A’ daki bu deneyim, 17 yaşında bir oyuncu için azımsanmayacak bir tabloydu.

2008-2009 sezonunun ilk maçında Atalanta’ya karşı forma şanı vermedi İtalyan teknik adam Marco Giampaolo genç yıldız adayına. İkinci maçta ise sadece son dakikada forma şansı bulabildi genç Fernando, Cagliari karşısında.

İtalyan futbol dünyası Fernando Martin Foriestieri isminin bu sezon, geçen sezondan çok daha fazla büyüyeceğine inanıyor. Kuşak sıkıntısı çekmekte olan ulusal takımın O’nun gibi yıldızlara fazlasıyla ihtiyacı var. Bu nedenle Giovinco, Pasquato, Bolzoni, Cerci, Cigarini gibi isimlerin yanı sıra Foriestieri’nin de üzerine mümkün olduğunca titreniyor.

 
Toplam blog
: 32
: 823
Kayıt tarihi
: 29.09.06
 
 

Soccer Scout & Researcher & Databank Developer Çeşitli kulüplerin altyapı ve profesyonel şube..