Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Haziran '11

 
Kategori
Futbol
 

Gelecek sene nasıl bir Fenerbahçe?

 

Tüm takımlar yeniden yapılanma ve yeni sezona başlangıç aşamasında. Fenerbahçe hariç… Aslında Fenerbahçe geçen sezon şampiyon olmasına rağmen özellikle ligin ilk yarısında istediği sonuçları alamadı. Antrenörün değişeceği söylentileri, gelen yabancıların beklendiği gibi çıkmaması ve yerli oyunculardan istenilen katkıyı alamamaları hep konuşuldu. Ancak antrenörüne tekrar güven duyulması ile birlikte Fenerbahçe camiası başarı için kenetlenip doğru hamleleri de gerçekleştirince istenilen neticeye ulaşıldı. Bu sene; geçen seneki başarı Aykut Kocaman’ın en büyük artısı. 

Yeni sezonun başlamasına az bir zaman kala hala Bilica ve Guiza ‘nın durumunda ki belirsizlik sürüyor. Bu 2 oyuncuda geçen sene istenilen seviyeye ulaşamadı. Guiza ‘ nın ligin son haftalarında attığı gol dışında sürekli sakatlık sorunları ile uğraştığı ortada. Fenerbahçe mutlaka defansına Bilica ‘nın oynadığı bölgeyi dolduracak yerli veya yabancı bir transfer yapmalı. Lugano, Yobo ikilisinin sürekli uyumundan söz ediyoruz. Ancak Fenerbahçe ‘nin bu bölgede güçlü bir stoper alternatifi halen bulunamadı. 

Üstelik Miroslav Stoch ‘un istikrarsız oynaması ve geçen sene beklenileni verememesi de orta sahada forvete dönük oyun planlarını aksattı. Bu bölge de Alex ‘in inanılmaz özverisi olmasa idi Fenerbahçe orta sahası sadece Mehmet topuz ve Selçuk ‘un ayaklarına kalmış olacaktı. Stoch ‘un artık yeni bir sayfa açması ve ona göre oynaması şart. Ya da Avrupa da başarılı olunmak isteniyorsa o bölgeye transfer şart. 

Fenerbahçe’nin yabancı oyuncularından yana çok ta şanslı olduğunu söyleyemeyiz. Örneğin Baroni ‘nin geçen sene ligin sonları hariç maçı çevirecek oranda katkı verdiği bir oyununu hatırlamıyoruz. Oysaki Avrupa da ve ülkemizde ligin bütünü olmasa bile genelinde istikrarlı katkı verebilen oyuncular makbul. Baroni ‘den çok daha iyi oyuncular Avrupa liglerinde top koşturuyorlar. Öyleyse bu oyuncunun da pekala alternatifi aranabilir. Ve Andre Santos , inanılmaz yetenekli, Zaten Avrupa’nın dev kulüplerini peşine takması da bu yüzden. Ancak onu da sürekli hazır tutmak gerek. 

Fenerbahçe genç , başarıya hazır ve gelecek vadeden oyuncuları bulabilmeli. Bunun için Fransa ligi çok cazip. Dia ve Niang transferinde ki isabet yüzdeleri de ortada. Ancak mutlaka yerli oyuncuları da düşünmeliler. Zira artık onlarda olan kadro derinliği her takımda hemen hemen mevcut. 

Gelecek senenin kadrosunu kurmak için biraz geride kaldıkları gözüküyor. Ancak henüz yeterince zamanları var. Bekleyip göreceğiz… 

 
Toplam blog
: 383
: 900
Kayıt tarihi
: 24.12.10
 
 

..... ..