- Kategori
- Beslenme / Diyet
Gelin sucuk yapalım
Artık seyirlik oldu mubarekler
Bu yazımda sizlere evde sucuk yapılışını tarif etmeye çalışacağım.
Malzemeler:
3 kg. dana eti.
Yarım kg. kuzu veya koyun eti.
3 çorba kaşığı sucuk baharatı.
15 diş sarmısak.
2 çorba kaşığı kimyon.
3 çay kaşığı yenibahar.
2 çorba kaşığı karabiber.
1.5 çay bardağı tuz.
5 metre bağırsak mı?
Not: Sucuk baharatı bulamayanlar kimyon ve karabiberi bir kat artırabilirler.
Yapılışı:
Etleri kuşbaşı doğrayıp malzemeleri ilave ederek kıyma makinesinden iki defa geçirin.
Bu karışımı elle iyice yoğurup buzdolabında 10-12 saat dinlendirin.
Buzdolabından çıkardığınız karışımdan bir kaç köfte yapıp tadını konrol edebilir, gerekirse malzemenin oranını
ayarlayabilirsiniz.
Bu arada bağırsakları bol suda 15-20 dakika bekletip yumuşatın.
Kıyma makinesinin ucuna sucuk hunisi monte edip sıvazlayarak bağırsakları geçirin ve ucunu sıkıca bağlayın.
Sucuk içini tekrar yoğurup bağırsaklara doldurun büyüklüğünü göz kararı ayarlayıp bağlaya kese gidin.
İşlem bitince tepsiye alıp üstüne bez örterek serin bir yerde 10-12 saat dinlendirin. Dinlenen sucukların terini
kurulayarak güneş görmeyen serin bir yerde birbirine temas etmeyecek şekilde asın.
Benim gibi " Ben bunca malzemeyi nerden bulacağım, ben uğraşamam arkadaş" diyorsanız ; Tanıdığınız ve
güvendiğiniz bir kasaba gidip " Usta şurdan bi kangal sucuk tartsana maaşı alınca veriyim" deyin.
Afiyet olsun.