- Kategori
- Yemek - Mutfak
Gelincik Şurubu
Gelinicik, doğanın en güzel armağanı, ilkbaharın müjdecisi olarak, soğuklara aldırmadan erkenden kendisini göstermektedir. Muhteşem güzelliği herkesi büyülemekte olup bakmaya doyulmaz bir narinliğe sahiptir. Çiçekleri ayrı yaprakları ayrı naiflikteki gelinciğin, saymakla bitmeyen yararları konusunda oldukça fazla yazılı, görsel yayın bulunmaktadır. Ben yıllardır denemek isteyip te bu yıl kısmet olan gelincik şurubundan söz edeceğim. Gerçekten kıyamadığım bu güzelim çiçeğin ömrüde çok kısa ne yazık ki; ben koparmasam zaten dökülecek diyerek önce kendimi teselli ettim. Ve olabildiğnce yaşlı ve solmaya yüz tutmuş olan yaprakları seçerek sadece tadımlık miktarda şurubumu hazırladım.
Malzemeleri
1 çay bardağı gelincik çiçeği, taç yaprağı,
1 yemek kaşığı şeker,
1/2limon suyu,
2bardak su
Orta boy bir kavanoz ya da sürahi,
Yapılışı
Gelincik yaprakları yıkanıp suyu süzülür. Bir kavanoz ya da sürahiye alınır. Üzerine şeker, limon suyu ve su eklenerek kapağı kapatılır. Bir kaç saat içinde yaprakların beyaza dönerek suyun tamamne kızardığını göreceksiniz. Bu durum gelincik şurubunuzun servise hazır olduğunu bildirmektedir. Çok hafif bir içecek olmasına rağmen derinden gelen muhteşem kokusu var. Bir süzgeç yardımıyla süzerek, şifa kaynağı şurubunuzu afiyetle içebilirsiniz.