Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Mayıs '21

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Gelincik Şurubu

 

Gelinicik, doğanın en güzel armağanı, ilkbaharın müjdecisi olarak, soğuklara aldırmadan erkenden kendisini göstermektedir. Muhteşem güzelliği herkesi büyülemekte olup bakmaya doyulmaz bir narinliğe sahiptir. Çiçekleri ayrı yaprakları ayrı naiflikteki gelinciğin, saymakla bitmeyen yararları konusunda oldukça fazla yazılı, görsel  yayın bulunmaktadır. Ben yıllardır denemek isteyip te bu yıl kısmet olan gelincik şurubundan söz edeceğim. Gerçekten kıyamadığım bu güzelim çiçeğin ömrüde çok kısa ne yazık ki; ben koparmasam zaten dökülecek diyerek önce kendimi teselli ettim. Ve olabildiğnce yaşlı ve solmaya yüz tutmuş olan yaprakları seçerek sadece tadımlık miktarda şurubumu hazırladım.

Malzemeleri

1 çay bardağı gelincik çiçeği, taç yaprağı,

1 yemek kaşığı şeker,

1/2limon suyu,

2bardak su

Orta boy bir kavanoz ya da sürahi,

Yapılışı

Gelincik yaprakları yıkanıp suyu süzülür. Bir kavanoz ya da sürahiye alınır. Üzerine şeker, limon suyu ve su eklenerek kapağı kapatılır. Bir kaç saat içinde yaprakların beyaza dönerek suyun tamamne kızardığını göreceksiniz. Bu durum gelincik şurubunuzun servise hazır olduğunu bildirmektedir. Çok hafif bir içecek olmasına rağmen derinden gelen muhteşem kokusu var. Bir süzgeç yardımıyla süzerek, şifa kaynağı şurubunuzu afiyetle içebilirsiniz. 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 209
: 350
Kayıt tarihi
: 13.09.11
 
 

Kurşun kalemden gelen ağaç kokusunun kağıtla buluşma büyüsüyle yoluna devam eden, Lise mezunu, ha..