- Kategori
- Yemek - Mutfak
Fırında Sebzeli Tavuk Tarifi
Malzemeler :
İki adet orta boy tavuk göğsü
İki adet çarliston biber
Bir adet orta boy domates
Bir adet kırmızı kapya biber
Üç dört diş sarımsak
Bir adet havuç
Dört adet taze soğan
Yarım çay kaşığı kuru biberiye, kırmızı toz biber, kekik , toz karabiber , köri , toz şeker
Az miktarda tuz ve zeytinyağı , iki tatlı kaşığı sirke
Yapılışı :
Tavuk göğüsleri jülyen usulü doğranır .
Yapışmaz tavaya bir miktar z.yağı koyulur, tavuklar tuz ve şeker eşliğinde sotelenir .
Sebzeler ince kıyım dogranır .
Ayrı bir tavada az z.yağı ile öldürülünceye kadar tüm sebzeler domates hariç sotelenir .
Not : Havuç ince dilim halka şeklinde doğranacak .
Taze soğan , tavukla sebzeler birleştirilip bir süre daha pişirildikten sonra
ocaktan inmeye yakın üzerine eklenecek . (yarı diri olacak şekilde )
En son aşamada baharatlar ve sirke eklenecek .
Borcam tepsiye tüm malzemeler alındıktan sonra üzerine halka dilim domates koyularak fırına verilir.
Not : Borcam tepsinin içine fırın kağıdı koyulacak .
Fırında pişme süresi domatesler yumuşayana kadar .
Yemeğin toplam hazırlanış ve pişme süresi otuz beş kırk dakika
AFİYET OLSUN