Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Şubat '07

 
Kategori
Siyaset
 

Gelişen ve değişen dünyadaki yerimiz

Gelişen ve değişen dünyadaki yerimiz
 

Medeniyetler ihtiyaçtan dogar. Yaşam dedigimiz de ihtiyaçlarımızı tespit ve giderilmesi uğraşıyla sürer gider. Hatırlayalım Bizans imparatorluğunun son günlerini keyfiyet ve başıbozukluk zulümle eklenince insanlar huzuru ve umudu gözle arar hale geldiler.

60 çadırlık bir aşiretin serüveni de başlamış oldu. Tek dertleri sürülerine ve obasına güvenli otlaklar ararken bir uğraşın içinde buldular kendilerini. Manevi ve maddi donalımlı az ve öz yetişmiş insanı ile haksız otlatma ücretleri canlarından bezdirdi. İlk cenk ve çıkılmaz bir yolda buldular kendilerini. 600 yıl adaletle ve huzurla üç kıtayı inançları ve halkları bir arada yaşatmayı bildiler. ÇAĞ AÇIP ÇAĞ KAPADILAR Altın harfle tarihe yazdırdılar kendilerini.

HUZUR ve ADALET de yok olup gitti ardı sıra. Kan ve gözyaşı hakim ve kaderi olup çıktı insanlıgın.

Adaletsizlik ve zulüm hakimse BEKLEYİNİZ kurtarıcı yakındır HER FİRAVUNUN MUSASI İÇİNDE SAKLIDIR. Hak mutlaka galip gelir kimsenin şüphesi olmasın dün nasıl yerle bir olmuşsa zamanın zalimleri bugun de aynı son bulacaktır onları. Kan ve gözyaşı üzerine kurulan medeniyetler kendilerine ve çevresine huzur vermez. İşte bu çeyrekte büyük olaylara şahit olduk. Dünyanın büyük kızıl ordusu ve büyük devleti Sovyetler Birligi. Kapalı dayatmacı ve benciliğin bedelini ağır ödedi. Ugruna marşlar söylenilen ve özenilen fikirler degil devlet yok olup gitti. Çin dünyanın korkulan devi ve ekonomisi olup çıkıverdi. Özeleştiri yaptılar Sovyetler nerde hata yapmıştı. Tüm gelirlerini ve çalışan beyinlerini soguk savaşa ve askeri harcamalara ayırdılar, yaşam standartı olarak ugraşmadılar. Sessizce libarel ekonomi ve degişim ile gelişimi yakaladılar. Tüm önlemlere ve tedbirler ragmen ilerleyişini sürdüren ekonomi.

ÜLKEMİZ AGIR BİR DÖNEMDEN GEÇTİ. Bir zamanlar getirmeye çalıştıgımız örnekler ugruna çok kavga verdik. 6 bin canımız gitti ve sonuç ne gidenler geldi ne de o örnekler. Bu rakam Sakarya Meydan Muharebelerinde verdigimiz şehitlere eşit. Açtıgı yara ve bıraktıgı izler hala ortalarda. DEGİŞİMİN VE GELİŞİMİN GÜCÜ ORTADA . Dünya hızla dönmede yeni yüzyılın yönetenimi yönetilenimi ..... BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE DÜN OLDUGU GİBİ BUGUNDE OLMAK.... ve gelişime ve degişime hazırlıksız yakalanmamak.... İŞTE TÜM SIR BURDA GİZLİ... ÇALIŞMAK.... ÇALIŞMAK... ÇALIŞMAK...

 
Toplam blog
: 22
: 522
Kayıt tarihi
: 29.01.07
 
 

Sevgiler ve bilgiler paylaştıkça çoğalır. Buraları da tecrübe paylaşım alanları degil mi ki? Anadolu..