Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Şubat '07

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Unutmayacağız... Merinos Bursa' dadır...

Unutmayacağız... Merinos Bursa' dadır...
 

Bügün 2 şubat ismi Bursa kenti ile özdeşleşmiş tarımdan sanayiye geçişin mihenk taşı Merinos fabrikasının kuruluş yıldönümü. BURSA kentini marka yapan her alanda imzası bulunan Dünyanın üçüncü entegre tesisi yok. işte onun için unutmayacagız. 2 şubat 1938 dehafif yagmurlu soguk bir günde ATATÜRK ismini koydugu bu devasal eserin açılışını yapar. Şeref defterine de şunlar yazılır. sümerbank merinos fabrikası çok kıymetli eser olarak milli sevinci arttıracaktır. Bu eser, yurdun, hususiyetle Bursa bölgesinin endüstri inkişafına ve büyük milli ihtiyacın giderilmesine yardım edecektir. yazarak duygularını belirtir. ve ATATÜRK baloda çok neşelidir ömrünün kalan 9 ayın hafızalarda kalan ayrıntısı istegi olan sarı zeybek oyununu ayaklarını yere vurarak oynar.

İnsanoglu çabuk unutur derler, dogrudur. Peki unutmak istemediklerimiz. Son yıllarda CUMHURİYET eserlerine karşı sistemli ve planlı bir karalama ve yok etme kampanyaları sürdürülmektedir. ve gerekçe olarak ülkenin o yılları ile 2000li yılları acımasızca kıyaslanmaktadır. CUMHURİYETİN 15 .yıl gibi kısa bir sürede ulaştıgı ekonomik atılımlar asla unutulmamalıdır. Ulu önder ATATÜRKÜN de dedigi gibi sanai zaferler ve atılımlar çagıdır.Kurtuluş yıllarını iyi bilen Askerini giydirecek ve şehidini gömecek bezi ve kumaşının kıtlıgını çeken bir bilen olarak işe koyuldu. İşte merinos ilk fikri o yılarda atıldı. Ülkemizin yünü kumaşa ve konfeksiyon olarak insanımıza ulaştıran kaliteli ürünleri ile yıllara damgasını vurmayı bilmiş yetişen tüm bireylerde emegi olan işletme olmayı da başarmıştır. Köylümüzün allı fistanı memurumuzun takım elbisesi Askerimizin botu kemeri parkesi gençlerimizin kumaş pantolonu pijaması ve kısaca sı her şeyiydi. Bizler onunla büyüdük onun önünden geçerken şu anki makus kaderini çizenler şunu iyi bilsinler ki onu yıkabilirsiniz ama asla hafızalarımızdan silemeyeceksiniz.

Aslında tüm dünyanın bildigi tek bir gerçek vardır. ATATÜRK ün 20. yüzyılın en büyük asker ve devlet adamı oldugudur. 57 yıllık kısacık ömrünün her anını ülkesine hizmet ile geçiren bu büyük önderin bizlerden tek istedigi fikirlerine , eserlerine sahip çıkmamızdır. Birdaha neşeli geceleri ve SARI ZEYBEK oyunu tekrarlanmayacak. UNUTMAYACAGIZ........ ihsan zeybek uludag ilk ögretim okulunu ve merinos ile geçen günler anısına.

Resim ve haber olay gazetesinden alınmadır

 
Toplam blog
: 22
: 522
Kayıt tarihi
: 29.01.07
 
 

Sevgiler ve bilgiler paylaştıkça çoğalır. Buraları da tecrübe paylaşım alanları degil mi ki? Anadolu..